Şüpheliler, otomobilleri 'düz kontak' yöntemiyle calıştırıp dolaştıkları, yakıtı bittikten sonra bıraktıklarını söyledi.
Olay, dün Atakum İlçesi'nde meydana geldi. A.S., U.K., İ.K., M.C.E. ve A.T.A., 19 Mayıs İlçesi'nde park halindeki 38 yaşındaki A.V.'ye ait 14 BE 074 plakalı otomobilin kapısını sert cisimle açıp 'Düz kontak' yöntemiyle çaldı. Bir süre gezdikten sonra otomobilin yakıtı bitince ıssız yere bırakıp, park halindeki otomobili aynı yöntemle çalıp Samsun'un Atakum İlçesi'ne geldi. Bir süre gezdikten sonra İlçe'nin Körfez Mahallesi'nde otomobili kaldırımın üzerinde park ettikten sonra 4 şüpheli yaya olarak gezerken A.S. otomobilde kaldı.
Bölgede devriye gezen polisler kaldırımın üzerinde park halindeki otomobilin durumundan şüphelenip A.S.'yi sorguladı. Korkuya kapılan A.S., otomobili 19 Mayıs İlçesi'nden çaldıklarını, gezdikten sonra bıraktıklarını söyleyip diğer 4 şüphelinin ad ve eşgallerini verdi. Çevrede araştırma yapan polis şüphelileri yakalayarak polis merkezine götürdü. Burada yapılan incelemede son 15 günde Canik, Atakum ile 19 Mayıs İlçesi'ndeki faili meçhul 1 traktör, 3 motosiklet ve 7 otomobil hırsızlığını 5 arkadaşın yaptığı tespit etti. 11 yaşındaki A.T., ailesine verilirken, diğer 4 şüpheli çocuk ise, yaşlarının küçük oluşu nedeniyle Çocuk Şube Müdürlüğü'ne teslim edildi.
Olayla ilgili yürütülen soruşturmanın devam ettiği bildirildi.
Son Dakika › Güncel › 1 Haftada 11 Araç Çaldılar - Son Dakika
Masaüstü bildirimlerimize izin vererek en son haberleri, analizleri ve derinlemesine içerikleri hemen öğrenin.