1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü - Son Dakika
Güncel

1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü

1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü

Roma'da konserler düzenlendi, Torino'daki yürüyüşte arbede çıktı.

01.05.2014 19:19

İtalya'da 1 Mayıs İşçi Bayramı, başkent Roma'da konserlerle kutlandı, Torino'da sendikaların yürüyüşünde zaman zaman tansiyon yükseldi.

Roma'daki organizasyon adresi geleneksel miting alanı olan San Giovanni Meydanı oldu. Öğleden sonra başlayan etkinliklerde çok sayıda konserlerle sahne aldı. Çoğunluğu gençlerden oluşan katılımcılar müzik eşliğinde dans edip, şarkılar söyledi.

Ülkenin kuzeybatısındaki Torino kentinde sendikaların düzenlediği 1 Mayıs yürüyüşünde Torino ile Fransa'nın Lyon kenti arasında yapılan hızlı tren inşaatına karşı çıkan grupla polis, zaman zaman karşı karşıya geldi. Yürüyüş sırasında gerginliğin artması sebebiyle bazı yerlerde arbedelerin yaşandığı basına yansıdı. AGI haber ajansının haberinde, Torino'da çıkan olaylarda 7 kişinin yaralandığı 2 kişinin gözaltına alındığı bildirildi.

İşçi sendikalarının liderleri ise ülkenin kuzeydoğusundaki Pordenone kentinde, kapanması gündemde olan Electrolux fabrikası çalışanlarına destek vermek için buradaki mitinge katıldı. İş Genel Federasyonu Başkanı Susanna Camusso, hükümeti eleştirerek  "Hükümet böyle devam etmeyeceğini bilmeli. Kesintiler ve duyurularla gitmez, istihdam yaratmalı" dedi.

Bu arada, Cumhurbaşkanı Giorgio Napolitano da bayramla ilgili değerlendirmesinde, yüksek çıkan işsizlik verilerine göndermede bulunarak bu 1 Mayıs'a bir isim vermeleri gerekse bunun "iş alarmı" olabileceğini, şu anki durumun bayram gibi kutlanamayacağını ifade etti. - Roma

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement