İsviçre'nin birçok şehrinde düzenlenen işçi bayramı kutlamalarında ücretlerin iyileştirilmesi talebi dile getirildi.
Cenevre'de, işçi sınıfının birlik, mücadele ve dayanışma günü 1 Mayıs'ı kutlamak için düzenlenen yürüyüşe katılanlar yaklaşık 2 kilometrelik kortej oluşturdu. Kutlamaya katılanlar, yağmura rağmen pankartlarla çalan müzikler eşliğinde şehir merkezinden, Bastia Parkı'na kadar yürüdü.
Sorunsuz bir şekilde sona eren yürüyüşe güvenlik görevlilerine hiç iş düşmedi. Saat 15.00'te başlayan yürüyüş iki saat sürdü. Sonrasında Bastia Parkı'nda toplanan halk, yapılan konuşmaları dinledi.
4 bin frank asgari ücret talebi-
Yürüyüşe katılanlar, sloganlar ve pankartlarla 18 Mayıs'ta ülke genelinde yapılacak halk oylamasında İsviçrelileri asgari ücretin 4 bin franka yükseltilmesi yönünde destek vermeye çağırdı.
Bu yıl 50 farklı noktada yapılan 1 Mayıs gösterilerinde sloganlar, daha çok dünyada refah seviyesi en yüksek ülkelerden biri olan İsviçre'de ücret politikalarının iyileştirilmesi için atıldı. - Cenevre
Son Dakika › Güncel › 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü - Son Dakika
Masaüstü bildirimlerimize izin vererek en son haberleri, analizleri ve derinlemesine içerikleri hemen öğrenin.