1. Türkiye Matematik Fuarı Sonuçları - Son Dakika
Güncel

1. Türkiye Matematik Fuarı Sonuçları

1. Türkiye Matematik Fuarı Sonuçları

1. Türkiye Matematik Fuarı Sonuçları

22.06.2014 14:31

30 Nisan-02 Mayıs 2014 tarihlerinde Matematikçiler Derneği ve TOBB Teknoloji ve Ekonomi Üniversitesi tarafından 1. Matematik Fuarı düzenlendi. Fuarın açılışını Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri IŞIK yaptı. TOBB Sergi salonundaki fuar üç gün boyunca ziyaret edildi. Matematik Projesi, Somut Öğrenme Materyali ve Dijital Öğrenme Materyali projelerinden finale kalanlar ziyaretçilerle buluştu.

Dijital Öğretim Materyali dalında Birinci "Kolay Matematik" isimli uygulamalıyla Ayrancı Ticaret Meslek Lisesi öğrencileri Kerem AYGÜL ve Yusuf Efe TEMİZTÜRK, İkinci "Çokgensel Fraktallar" projesiyle Oğuz USTA ve Mert YAŞLI, Üçüncü "Üçgen Eşitsizliği" projesiyle Fatma ERDOĞAN oldu.

Somut Öğretim Materyali dalı Lise kategorisinde "Kesin Olasılık" projesiyle Mert TÖZEL Birinci, "Pisagor Takvimi" projeleriyle Funda FİDAN ve İpek ÜSTÜNBOYACIOĞLU İkinci, "Eğri Altında Kalan Alan" projeleriyle Gözde ÜSTÜNALP ve Cansu EVLİYAOĞLU Üçüncü oldu.

Somut Öğretim Materyali Ortaokul kategorisinde Feyza DEMİR "Matemino" projesiyle Birinci, Ahmet NACAR "Prizmatik Öğretim Materyali" ile İkinci, Sevgi ASLAN "Görmeden Rakamları Öğreniyorum" ile üçüncü oldu.

Matematik projesi Lise kategorisinde "Değişken Dönüşümü Kullanılarak Bazı Geometrik Eşitsizliklerin Elde Edilmesi ve Dönüşümün Sorulara Uygulanması" ile Muhammed Osman ÇORBALI Birinci, "Eulerin yolu İstanbul'a düşerse" projesiyle Elif Gökçem ÇINAR ve Bedri Utku BAYKAN İkinci, "Binom katsayılarının bir asal sayıya bölümünden kalanların incelenmesi" projesiyle Muhammet Fatih MÜLAYİM ve Mehmet Emin YILDIRIM Üçüncü oldular.

Matematik projesi Ortaokul kategorisinde ise "Aspirin Fonksiyon" projesiyle Mithat MEMİŞOĞLU ve Zübeyir Akif Gündoğmuş Birinci, "Ekstra Simetrik Ondalıklar" projesiyle Efe ŞENER İkinci, "4*4 lük büyülü kare" projeleriyle Can PORTAKAL ve Ekin GÜNÜŞEN üçüncü oldu.

Yarışma sonunda Birincilere ultrabook, ikinci ve üçüncülere tablet hediye edildi.

Kaynak: Ziyaretçi

Son Dakika Güncel 1. Türkiye Matematik Fuarı Sonuçları - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement