10 Aralık Dünya İnsan Hakları Günü - Son Dakika
Güncel

10 Aralık Dünya İnsan Hakları Günü

10 Aralık Dünya İnsan Hakları Günü

Antalya'da 10 Aralık Dünya İnsan Hakları Günü kapsamında Atatürk Anıtı'na çelenk sunulurken, Antalya Vali Yardımcısı ve İnsan Hakları Kurulu Başkanı Mustafa Özkaynak, bu yıl 36 başvuru aldıklarını söyledi.
10 Aralık Dünya İnsan Hakları Günü...

10.12.2013 12:15

Antalya'da 10 Aralık Dünya İnsan Hakları Günü kapsamında Atatürk Anıtı'na çelenk sunulurken, Antalya Vali Yardımcısı ve İnsan Hakları Kurulu Başkanı Mustafa Özkaynak, bu yıl 36 başvuru aldıklarını söyledi.

10 Aralık Dünya İnsan Hakları Günü kapsamında, Antalya Vali Yardımcısı ve İnsan Hakları Kurulu Başkanı Mustafa Özkaynak ve kurul üyeleri tarafından Cumhuriyet Meydanı'ndaki Atatürk Anıtı'na çelenk sunuldu. Daha sonra Antalya Valiliği Toplantı Salonu'ndaki programa geçildi.

Antalya Vali Yardımcısı ve İnsan Hakları Kurulu Başkanı Mustafa Özkaynak, yaptığı konuşmada, tüm insanlığın 10 Aralık İnsan Hakları Günü'nü kutladığını söyledi.

İnsan Hakları Evrensel Beyannamesi'nin birinci maddesine göre bütün insanların özgür, onur ve haklar bakımından eşit doğduğunu kaydeden Özkaynak, "Akıl ve vicdana sahiptirler. Birbirlerine kardeşlik anlayışıyla davranmalıdır. Herkes için bu bir ilke olmalıdır. İlimizde kamu yönetiminin temel esası da bu ilkeden hareketle bürokratik kültürden vatandaş odaklı hizmet kültürüne geçilmesi ve insan haklarına mutlak saygı gösterilmesi olarak görülmektedir. Bu çerçevede Antalya ve ilçelerinde insan haklarının ihlali olan konular titizlikle irdelenmektedir" dedi.

36 BAŞVURU YAPILDI

Antalya'da 2013 yılında İnsan Hakları Kurulu'na 36 başvuru yapıldığını kaydeden Özkaynak, "Bu sayı yeterli değil ama şöyle de düşünülebilir. Demek ki insan hakları ihlali yok denilebilir. Kurul olarak biz vatandaşın her türlü şikayetine açığız. 36 başvurunun 22 adeti şikayet kutularına atılan mektup ve dilekçe şeklinde geldi. 7 tanesi Valiliğe verilen dilekçeyle, 1 tanesi TBMM aracılığıyla, 6 tanesi de Diyanet İşleri Başkanlığından elektronik postayla geldi. Bu şikayetlerin çeşidi ise şöyle oluştu. Sağlık ve insan haklarıyla ilgili 16, ailenin korunması hakkında 1, çevre 1, mülkiyet 1, tutuklu ve hükümlü hakkında 1, tüketici haklarında 4, uyrukluk 1, insan hakları ihlali kapsamında değerlendirilmeyen 11 başvuru var" diye konuştu.

Özkaynak'ın konuşmasının ardından insan hakları bilincinin geliştirilmesine katkı sağlayan kurum ve kuruluş temsilcilerine ödülleri verildi.

Antalya Barosu Başkanlığı adına Güler Yılmaz Birol'a, Mimarlar Odası Antalya Şubesi adına Özge Köksal'a, Körfez gazetesi muhabiri Vildan Çalcı Kara'ya, kuruma başvuru yapanlardan Birsen Torun'a Vali Yardımcısı Mustafa Özkaynak tarafından plaketleri verildi. - ANTALYA

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel 10 Aralık Dünya İnsan Hakları Günü - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement