10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü - Son Dakika
Son Dakika Logo

10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü

10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü
09.01.2017 16:06

Doğu Anadolu Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Feridun Fazıl Özsoy, "10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü" nedeniyle mesaj yayımladı.

Doğu Anadolu Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Feridun Fazıl Özsoy, "10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü" nedeniyle mesaj yayımladı.

Özsoy mesajında, hain terör saldırıları sebebiyle sıkıntılı bir süreçten geçildiğini ve her zamankinden daha çok milli birlik ve beraberliğe ihtiyaç duyulduğunu vurguladı.

Ülke olarak terörün neden olduğu acılarla dolu günler yaşandığına ve tarihe geçecek önemli gelişmelere tanıklık edildiğini işaret eden Özsoy, bu ortamda yerel ve yaygın Türk basınının çok önemli bir işlev üstlendiğini ve halkın haber alma özgürlüğü doğrultusunda sorumlu ve fedakarca görev yaptığını ifade etti.

15 Temmuz'da Fetullahçı Terör Örgütünce (FETÖ) hain darbe girişiminin yaşandığı gece darbe girişimine milletle birlikte medyanın da karşı durduğunu belirten Özsoy, şunları kaydetti:

"Sektörümüzde yaşanan sorunların bir an önce çözümlenmesi, demokrasimizin gelişmesi açısından da büyük önem taşımaktadır. Ülkemiz, medya alanında kapsamlı bir değişime, yenilenmeye ihtiyaç duymaktadır. Özgürlüklerden çalışma koşullarına, mesleki standartlardan yasal düzenlemelere kadar bir dizi yenilik, geniş katılımlı çalıştaylar dizisi ile belirlenmeli ve uygulamaya konulmalıdır. Doğu Anadolu Gazeteciler Cemiyeti olarak sorunlarımıza çözüm ararken, ülkemize karşı sorumluluklarımızın da bilincindeyiz. Çalışan Gazeteciler Günü'nü gerçek anlamıyla kutlayabileceğimiz günlere elbirliğiyle ve en kısa zamanda ulaşmak umuduyla, meslektaşlarıma saygı ve sevgilerimi sunarım. Bugün vesilesiyle aramızdan ayrılan cemiyet başkanlarımızı, üyelerimizi ve meslektaşlarımızı da rahmet ve minnetle anıyoruz."

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü - Son Dakika


Advertisement