"11.12.2013"Te Dünyaevine Girdiler - Son Dakika
Güncel

"11.12.2013"Te Dünyaevine Girdiler

"11.12.2013"Te Dünyaevine Girdiler

Çankırı'da İranlı, Kastamonu'da polis memuru çift, "11.12.2013'te nikah töreniyle evlendi

11.12.2013 17:39
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Çankırı'da İranlı, Kastamonu'da polis memuru çift, "11.12.2013'te dünyaevine girdi.

Özel tarihte evlenmenin şans getireceğine inanan Benyamin Gholizadeh (28) ve Mina Dehghani Serkazi (21) çifti, nikahlarının 11.12.2013'te saat 14.15'te kıyılması için Çankırı Belediyesine müracaat etti.

Çankırı Belediyesi Meclis Salonu'ndaki tören öncesi nikah şahidi bulamayan çift, belediye çalışanlarından yardım istedi. Belediye çalışanlarının şahitlik yapmasının ardından dünyaevine giren çift, özel günde hayatlarını birleştirmenin mutluluğunu yaşadı.

Benyamin Gholizadeh, AA muhabirine yaptığı açıklamada, özel ve değişik bir günde nikah kıymanın mutluluğunu yaşadıklarını söyledi.

İran'dan 4 yıl önce mülteci olarak Türkiye'ye gelerek Çankırı'ya yerleştiğini ifade eden Gholizadeh, "Eşim 1,5 yıl önce buraya gelmiş. Çankırı, küçük bir şehir. Burada iki İranlı olarak bir yıl önce tanıştık. Bir süre önce evlenmeye karar verdik. Bugün nikah kıymak için başvuruda bulunduk. Pek evlenen olmadığı için biz de rahat sıra aldık. Bugün güzel bir gün. Ömür boyu mutlu oluruz inşallah" diye konuştu.

Gholizadeh, Kanada ya da bir başka ülkeye gitmek için beklediklerini anlattı.

Türkçe konuşmakta zorlanan Mina Dehghani Serkazi ise eşi aracılığıyla çok mutlu olduğunu kaydetti.

Kastamonu

Polis memurları Güngör Cihan Taşgıt (22) ile Fatma Gülgün (20) çiftinin nikahını Kastamonu Belediye Başkan Vekili Muzaffer Berber kıydı, şahitliklerini ise Adalet Komisyonu Başkanı Emin Kürşat Demiralay, Cumhuriyet Başsavcısı Tarık Gür, İl Emniyet Müdürü Sami Uslu ve İl Emniyet Müdür Yardımcısı Eşref Küçük yaptı.

Fatma Gülgün, gazetecilere yaptığı açıklamada, 11.12.2013 tarihini belirlemelerinin en önemli sebebinin erkekler için kalıcı hale getirmek olduğunu söyledi.

Nişanlısının tarihlerle arasının pek iyi olmadığı için 11.12.2013'ü seçtiklerini ifade eden Gülgün, "11.12.2013, çok ritmik olduğu için nikahımızı bu tarihe ayarladık. Çok heyecanlıyım. Ayrıca Kastamonulu değilim. Arkadaşlarım ve yakınlarımın nikaha gelmesi beni çok heyecanlandırdı. Böyle bir günde beni kimsenin yalnız bırakmaması, yanımda olması ve bize sahip çıkması, beni çok duygulandırdı. Çok mutluyum" diye konuştu.

Damat Cihan Taşgıt da heyecanlı olduğunu belirterek, "Bugün gerçekten bizim için çok anlamlı bir gün. Akılda kalınabilir bir tarih. 'Çocuklarımız için de güzel bir anı olsun' diye bugünü düşündük" dedi.

Nikahın ardından polis memuru çifte evlilik cüzdanını İl Emniyet Müdürü Uslu verdi. - Çankırı

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel '11.12.2013'Te Dünyaevine Girdiler - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement