12 Eylül Davası - Son Dakika
Güncel

12 Eylül Davası

12 Eylül Davası

12 Eylül askeri darbesine ilişkin davaya Askeri Darbelerin Asker Muhalifleri Derneği de (ADAM) müdahil olmak için başvurdu.

06.04.2012 13:03

12 Eylül askeri darbesine ilişkin davaya Askeri Darbelerin Asker Muhalifleri Derneği de (ADAM) müdahil olmak için başvurdu.

Askeri Darbelerin Asker Muhalifleri Derneği'nden emekli üsteğmen Rahmi Yıldırım da davaya müdahil olma gerekçesini Mahkeme Başkanı Süleyman İnce'ye anlattı. Verilen 15 dakikalık arada gazetecilere açıklama yapan Yıldırım, başvurularında Kenan Evren ile Tahsin Şahinkaya'nın rütbe ve nişanlarının geri alınmasını ve vatana ihanetten yargılanmasını da istedi.

Yıldırım, 12 Eylül döneminde darbe karşıtı olduğu için "jop sokma" dahil 70'e yakın işkence gördüğünü belirtti. Sanıklar Kenan Evren ile Tahsin Şahinkaya'nın darbe yaparak faşist bir düzen kurduklarını ve Türk Silahlı Kuvvetleri içinde de geniş çaplı tasfiye yaptıklarını ifade eden Yıldırım, resmi rakama göre darbeden sonra bin 20 askerin "yasa dışı görüş" suçlamasıyla TSK'dan atıldığını ve işkence ile sorgulandığını anlatarak, Evren ve Şahinkaya'nın insanlık suçlarından yargılanmasını istedi.

Yıldırım, darbeden sonra Türkiye genelinde ağır derecede insanlık suçlarının işlendiğini ifade ederek, "Sanıklar insanlık suçunun asli failidirler; işkence ve öldürme suçlarının da azmettiricisidirler" dedi.

Yıldırım ayrıca, darbecilerin Evren ve Şahinkaya'dan ibaret olmadığına işaret ederek, soruşturmanın genişletilmesini, dönemin sıkıyönetim komutanları, Bakanlar Kurulu ve Danışma Meclisi üyelerinin de yargılanmasını istedi. - ANKARA

Kaynak: İHA

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement