12 Eylül Davasına Bir Müdahil Daha - Son Dakika
Güncel

12 Eylül Davasına Bir Müdahil Daha

12 Eylül Davasına Bir Müdahil Daha

Eski BBP milletvekili Ökkeş Şendiller de, 12 Eylül davasına müdahil olmak için dilekçe verdi.

19.03.2012 11:08  Güncelleme: 11:24

Eski BBP milletvekili Ökkeş Şendiller de, Ankara 12. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen 12 Eylül davasına müdahil olmak için dilekçe verdi.

12 Eylül askeri darbesi ile ilgili davanın görüldüğü 12. Ağır Ceza Mahkemesi'ne avukatı Ural Gündoğan ile birlikte gelen eski BBP milletvekili Şendiller, yaptığı açıklamada, Anayasa'daki geçici 15. madde nedeniyle daha önce böyle bir davanın açılmadığını hatırlatarak maddenin kalkmasının ardından Ankara Cumhuriyet Savcılığı'nın davayı açtığını söyledi. 12 Eylül darbesi öncesinde kendisinin beraat etmesine rağmen darbenin ardından bir çok hakkının elinden alındığını anlatan Şendiller, defalarca

sorgulandığını, tekrar yargılandığını kaydetti.

"Zaman aşımı gibi, başka konularla ilgili çok önemli neticeler alınacağını düşünmüyorum" diyen Şendiller, ancak, darbeciler, darbeye teşebbüs edenler bakımından önemli olduğuna dikkat çekerek "Darbeden mağdur olmuş bir vatandaş olarak müdahil hakkımı kullanacağım" dedi.

4 Nisan'daki davaya da katılacağını vurgulayan Şendiller, darbeden mağdur olan herkesi müdahil olmaya çağırdı. Şendiller, Türkiye'nin darbelerden uzak güzel günlerin olmasını istediğini ifade ederek açılan davanın demokrasi ve milli iradenin dışına çıkılmaması için önemli olduğunu söyledi.

Şendiller, daha sonra avukatı ile birlikte 12. Ağır Ceza Mahkemesi'ne geçerek dilekçesini verdi. - ANKARA

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel 12 Eylül Davasına Bir Müdahil Daha - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement