13. Beşikdüzü Mayıs Yedisi Şenliği - Son Dakika
Güncel

13. Beşikdüzü Mayıs Yedisi Şenliği

13. Beşikdüzü Mayıs Yedisi Şenliği

Beşikdüzü ilçesinde geleneksel olarak düzenlenen şenlik, Soma'da meydana gelen maden faciası dolayısıyla anma programı ile sona erdi Şenlikte, 14 yıl önce denize açılan iki kayığın alabora olması sonucu ölen 38 kişi anıldı.

20.05.2014 12:47

Beşikdüzü ilçesinde düzenlenen "13. Beşikdüzü Mayıs Yedisi Şenliği"nde, 14 yıl önce denize açılan iki kayığın alabora olması sonucu ölen 38 kişi anıldı.

Beşikdüzü ilçesinde geleneksel olarak yapılan şenlikte bu yıl, Manisa'nın Soma ilçesindeki madende meydana gelen yangın nedeniyle yapılması planlanan etkinlikler iptal edildi. Şenlik kapsamında sadece "Deniz Şehitlerini Anma" töreni gerçekleştirildi.

Doğu Gözaçan Parkında, 20 Mayıs 2000'de denize açılan iki kayığın alabora olması sonucu hayatını kaybeden 38 kişiyi anmak için düzenlenen törene, Beşikdüzü Kaymakamı Alaattin Aktaş, Vakfıkebir Kaymakamı Sedat Sırrı Arısoy, Beşikdüzü Belediye Başkanı Orhan Bıçakcıoğlu, Vakfıkebir Belediye Başkanı Muhammet Balta, siyasi ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ile ölenlerin yakınları ve vatandaşlar katıldı.

Kazada ölen 38 kişinin fotoğraflarının yer aldığı pano ve anıtın önünde konuşan Belediye Başkanı Bıçakçıoğlu, kazada hayatını kaybeden 38 kişinin sivil şehit sayılması için ilgili kurumlara müracaat edeceklerini söyledi.

Kaymakam Aktaş ve Belediye Başkanı Bıçakcıoğlu, kayıkla denize açılarak, kazada ölenler anısına denize çelenk bıraktı.

Kazada ölenlerin yakınlarının gözyaşı döktüğü tören, Kuran-ı Kerim okunması ve dua edilmesinin ardından sona erdi. - Trabzon

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel 13. Beşikdüzü Mayıs Yedisi Şenliği - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement