17 Yaşında Kitap Yazdı, İpsala'nın Gururu Oldu - Son Dakika
Güncel

17 Yaşında Kitap Yazdı, İpsala'nın Gururu Oldu

17 Yaşında Kitap Yazdı, İpsala\'nın Gururu Oldu

Edirne'nin İpsala İlçesi'nde yaşayan lise öğrencisi Sevtap Gülen, yazdığı şiir kitabıyla İpsala'nın gururu oldu.

14.07.2013 04:06
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Edirne'nin İpsala İlçesi'nde yaşayan lise öğrencisi Sevtap Gülen, yazdığı şiir kitabıyla İpsala'nın gururu oldu.

İpsala Anadolu Lisesi'nden bu yıl mezun olan 18 yaşındaki Sevtap Gülen, kendisinin yazdığı şiirleri, kitap haline getirdi. İpsala Kaymakamı Mehmet Ali Gürbüz ve okuldaki öğretmenlerinin ısrarı üzerine kitap yazdığını vurgulayan Gülen, yazmayı çok sevdiğini ve 8 yaşından bu yana şiir ve kompozisyon yazdığını söyledi.

"İLK ŞİİRİMİ 8 YAŞINDA YAZDIM"

Yenikarpuzlu Beldesi'nde ikamet ettiğini dile getiren Sevtap Gülen, "8 yaşımdayken, her hafta düzenli olarak yayımlanan bir çocuk dergisini alırdım. Orada çocukların yazdığı şiirler her zaman hoşuma gider ve 'Neden ben yazmıyorum ki?' derdim. Sonra köy bakkalından bir çizgili defter aldım. İlk şiirimi bu deftere yazdım. Bunun adı da 'Uçurtmam"dı. Bundan sonra da sürekli şiirler yazdım. Bu kitabımı da 8. Sınıfta başladım yazmaya. İçersinde aşk şiirleri de var kitabımın ama bunları kesinlikle aşk yaşayarak yazmadım. Arkadaşlarım, yaşadıklarını gelip bana anlatırlardı, bende onları dinleyip empati kurarak şiirler yazdım. Yazdığım tüm şiirleri de toplayarak kitaba dönüştürdüm." dedi.

"İPSALA KAYMAKAMI MEHMET ALİ GÜRBÜZ VE ÖĞRETMENLERİMDEN DESTEK GÖRDÜM"

Şiir ve yazı yazmayı çok sevdiğini vurgulayan Gülen, kitabı yazma süreciyle ilgili olarak da şöyle konuştu: "Ortaokul ve lise dönemimde, Milli Eğitim'in düzenlediği şiir ve kompozisyon yarışmalarında birçok ödüller aldım. Liseye başladığımda da Edebiyat öğretmenim benim hep yanımda oldu. Lisedeki 4 yılımda da düzenlenen tüm şiir ve kompozisyon yarışmalarında her zaman dereceler aldım. Ödülleri aldığım için özellikle İpsala Kaymakamımız Mehmet Ali Gürbüz ve Belediye Başkanı Mehmet Karagöz'le de aram iyi olmaya başladı. Daha sonra okulumuzun yanında İpsala'da yayımlanan bir yerel gazete var. Orada köşe yazarlığı yaptım. Köşe yazarlığımın da benim bu olaya girmemde çok büyük faydası oldu. İpsala'da tanınmaya başladım. Daha sonra ise yazdığım şiir ve kompozisyonların bir bölümünü hazırlayarak kitabımı çıkarmaya karar verdim. Bu süreçte özellikle İpsala Kaymakamı Mehmet Ali Gürbüz'ün çok desteğini gördüm. İpsala halkı da bana yardımcı oldu. Okulumda da çok yardım gördüm. Kitabı hazırladıktan sonra 19 Mayıs 2012'de İpsala'da düzenlenen Gençlik Şöleni'nde İmza kampanyası düzenlendi. Ondan sonra da çok destek gördüm ve beklentimin çok çok üstünde olumlu tepkiler aldım." diye konuştu.

"ÜNİVERSİTEYE BAŞLADIĞIMDA 2. KİTABIMI YAZACAĞIM"

Kitap yazmaya devam edeceğini de sözlerine ekleyen Sevtap Gülen, gençlere de önerilerde bulunarak; "İkinci bir kitabı, Üniversiteye girdiğim gibi yazmayı düşünüyorum. Ortamımı oluşturduktan sonra bu düşüncemi yerine getirmeyi düşünüyorum. Gençlere ve çocuklara da önerilerim, kendilerini eleştirmesinler, ne olursa olsun yazsınlar. Yazmaktan bıkmasınlar." dedi.

Kendisine destek olanlara teşekkür eden Sevtap Gülen, çeşitli şiir yarışmalarında dereceler aldı. Ayrıca, Gülen'in geçtiğimiz yıl yayımladığı "Eflatun Tadında" isimli kitabı ile Edirne'de büyük ilgi toplamıştı. - EDİRNE

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel 17 Yaşında Kitap Yazdı, İpsala'nın Gururu Oldu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement