18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitler Günü - Son Dakika
Güncel

18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitler Günü

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Ayşenur İslam, "Tarihimiz boyunca vatan uğruna seve seve ölüme giden şehitlerimiz, vatan ve millet sevgisinin nasıl yüce bir değer olduğunun açık göstergesidir.

18.03.2015 10:20

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Ayşenur İslam, "Tarihimiz boyunca vatan uğruna seve seve ölüme giden şehitlerimiz, vatan ve millet sevgisinin nasıl yüce bir değer olduğunun açık göstergesidir. Vatan uğruna tarihe damga vuran şehitlerimize minnet ve şükran borçluyuz" ifadesini kullandı.

İslam, 18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitler Günü dolayısıyla yayımladığı mesajında, bugün, Çanakkale Zaferi'nin 100. yıl dönümünü kutlamanın ve basılan yerlerin topraktan öte vatan olmasını sağlayan şehitlerin Şehitler Günü'nü idrak etmenin onurunun yaşandığını bildirdi.

Çanakkale Zaferi'nin, Türk milletinin bağımsızlık mücadelesinde dönüm noktalarından biri olarak tarihteki eşsiz yerini aldığını ifade eden İslam, zaferin, kadın, erkek, çocuk, genç, yaşlı bütün milletin yokluk ve zorluklar karşısında gösterdiği ortak gayretin, mücadelenin; kendisinden silah ve mühimmat bakımından kat kat üstün olan düşmana karşı yapılan vatan savunmasının en güzel örneği olduğunu kaydetti.

Çanakkale Zaferi'nin vatan ve millet sevgisiyle yazılan bir kahramanlık destanı, şanlı bir zafer olduğunu vurgulayan İslam, "İnancımıza göre şehitlik mertebesine ulaşmak şereflerin en büyüğüdür. Tarihimiz boyunca vatan uğruna seve seve ölüme giden şehitlerimiz, vatan ve millet sevgisinin nasıl yüce bir değer olduğunun açık göstergesidir. Vatan uğruna tarihe damga vuran şehitlerimize minnet ve şükran borçluyuz. Şehide duyulan minnet ona karşı sorumluluk bilincini de içinde taşır" değerlendirmesinde bulundu.

Şehidin hatırasını yaşatmanın, bu sorumluluğun bir parçası olduğunu belirten İslam, şu ifadeleri kullandı:

"Bu itibarla, şehitlerimize karşı bir diğer görevimiz de 'vatan sağ olsun!' diyerek bu millet uğruna en değerli varlıklarını feda eden şehit yakınlarına sahip çıkmaktır. Şehit ailelerinin milletin, geleceğe güvenle, umutla bakabilmesi uğruna yaptığı fedakarlığın karşılığı yoktur. Bizler bu bedelsiz fedakarlıkların karşısında şükran ve minnet duygularının nişanesi olarak şehit ailelerine hizmet vermeye çalışıyoruz. Bakanlığımız uhdesinde bulunan şehit ailelerini hak ettikleri imkan ve şartlara kavuşturmak için çalışıyoruz, çalışmaya da devam edeceğiz. Çanakkale Zaferi'nin 100. yıl dönümünü kutluyor bu vesileyle, tarihe 'Çanakkale Geçilmez' sözünü yazdıran aziz şehitlerimizi, kahraman gazilerimizi minnet ve rahmetle anıyorum."

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel 18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitler Günü - Son Dakika


Advertisement