19 Kişinin Yaralandığı Kavganın Taraflarını Vali Barıştırdı - Son Dakika
Güncel

19 Kişinin Yaralandığı Kavganın Taraflarını Vali Barıştırdı

19 Kişinin Yaralandığı Kavganın Taraflarını Vali Barıştırdı

Adana'da çocuklar arasında maytap patlatma yüzünden çıkan ve ailelerinin de karışmasıyla 19 kişinin yaralandığı silahlı kavganın taraflarını Vali Büyük barıştırdı.

07.10.2014 15:47  Güncelleme: 09:31

Adana'da çocuklar arasında maytap patlatma yüzünden çıkan ve ailelerinin de karışmasıyla 19 kişinin yaralandığı silahlı kavganın taraflarını Adana Valisi Mustafa Büyük barıştırdı. Olayı soruşturan polis ekipleri, 4 kişiyi suç aleti silahlarla birlikte yakaladı.

Merkez Yüreğir İlçesi Anadolu Mahallesi'ndeki Çukurova Caddesi'nde dün meydana gelen olayda, çocuklar arasında maytap patlatma nedeniyle kavga çıktı. Yaşanan kavgaya aileler de karışınca silahlı çatışma yaşandı. Polisin güçlükle bastırdığı kavgada 19 kişi yaralandı. Olayı soruşturan polis ekipleri, kimliği açıklanmayan 4 kişiyi, silahlarıyla birlikte yakalayıp, sorgulamak üzere Emniyet Müdürlüğü'ne götürdü.

Adana Valisi Mustafa Büyük, çoğunlukla Kürt ve Arap kökenli vatandaşların yaşadığı mahallede yaşanan kavganın taraflarını barıştırmak için harekete geçti. Vali Büyük'ün talimatıyla Yüreğir İlçe Kaymakamı Turgut Subaşı ve Emniyet Müdürü Cengiz Zeybek, kavganın tarafları Ceylan ve Ekinci ailelerinin büyükleriyle görüştü. Ceylan ailesinden Hacı Musa Ceylan, Ekinci ailesinden Mehmet Ekinci Yüreğir İlçe Emniyet Müdürlüğü'ne davet edildi.

VALİNİN HUZURUNDA KUCAKLAŞTILAR

Vali Mustafa Büyük, polis merkezinde Hacı Musa Ceylan ve Mehmet Ekinci'yi karşılayıp, bayramlaştı.

Vali Büyük, kavga ve sonrasında yaşanan küslüklerin topluma zarar verdiği dile getirip, Irak ve Suriye'de yaşanan etnik çatışmaları örnek verdi. Büyük, "Bakın güneyimizde yaşananları biliyorsunuz. Etnik çatışma, bize yakışmaz. Barış ve kardeşlik içerisinde yaşamaktan zarar gelmez. Üstelik de bayramdayız. O halde, barışıp kucaklaşmamız gerek" dedi.

Vali Büyük'ün barış çabasından dolayı teşekkür eden Hacı Musa Ceylan ise "Siz emrettikten sonra bize söz düşmez. Ben söyledikten sonra da kimse itiraz edemez. Madem ki devletimiz bizi barışa çağırdı, o halde barışıp kucaklaşırız" diye konuştu.

Ekinci ailesinin en büyüğü olarak söz alan Mehmet Ekinci de "Ben tam 40 yıl aynı sokakta oturdum. Ne Kürt halkı, ne Arap halkı ile bir gün bile sorun yaşamadık. Onlarla hiç karakolluk olmadık. 20 gün önce mahalleden taşınıp başka yere gittim, bu olay meydana geldi. Ailem ve kendi adıma özür diliyorum. Bundan sonra da huzursuzluk yaşanmayacak. Ben barıştıktan sonra kimse de itiraz edemez. Başımız üzerine" dedi.

Daha sonra Hacı Musa Ceylan ve Mehmet Ekinci, birbirlerine sarılarak barıştı. Buluşmada Anadolu, Yeşilbağlar, 19 Mayıs, Başak mahallelerindeki sorunlar Vali Büyük'e anlatıldı.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel 19 Kişinin Yaralandığı Kavganın Taraflarını Vali Barıştırdı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement