2. Geleneksel Hıdırıllez Şenliği - Son Dakika
Güncel

2. Geleneksel Hıdırıllez Şenliği

2. Geleneksel Hıdırıllez Şenliği

Seydişehir Belediyesi 2. Geleneksel Hıdırellez Şenliği büyük bir coşku ile kutlandı

07.05.2013 09:43

Bolluk ve bereketin simgesi, baharın habercisi Hıdırellez, Seydişehir Belediyesi 2. Geleneksel Hıdırıllez Şenliğinde binlerce Seydişehirlinin katılımıyla bayram havasında coşku ile kutlandı.

Seydişehir Belediyesi'ne ait Kuğulu Mesire Alanı'nda 5 Mayıs Pazar Günü saat 12.00' de başlayan şenliğe katılan Seydişehirliler baharın gelişini karşıladılar. Seydişehir Belediyesi 2. Geleneksel Hıdırellez Şenliği'ne Seydişehir Kaymakamı Tuncay Sonel, Seydişehir Belediye Başkanı Abdulkadir Çat, İlçe Emniyet Müdürü Yahya Günay, Askerlik Şube Başkanı Kamil Güngör, İl Genel Meclis Üyeleri, Belde Belediye Başkanları, Belediye Meclis Üyeleri, Sivil Toplum Kuruluşları Başkanları, Siyasi Parti Başkanları, protokol mensupları ve basın mensuplarıyla binlerce vatandaş katıldı.

Genç yaşlı binlerce Seydişehirli baharın gelişini yarışmalarla, konserlerle kutlarken, Hıdırellez Şenliği renkli görüntülere de ev sahipliği yaptı. Hıdırellez Şenliğine katılmak için Seydişehir merkez köy ve kasabalarından gelen binlerce kişi Hıdırellez coşkusunu hep bir arada yaşadı Belediye İlçe merkezinden Kuğulu Mesire alanına ücretsiz otobüs seferleri düzenleyerek ulaşımı sağladı.Özel araçlarıyla binlerce kişi Kuğulu Mesire Alanına akın etti.

Seydişehir Belediye Başkanı yaptığı açılış konuşmasında geçen yıl ilk kez düzenledikleri Hıdırellez Şenliklerini geleneksel hale getirdiklerini belirterek;" Doğanın uyanışını temsil eden, yüzyıllardır Anadolu'da ve Türk Dünyası'nda kutlanan, unutulmaya yüz tutmuş Hıdırellez Bayramı'nı yaşatmak ve gelecek kuşaklara aktarmak amacı ile siz değerli vatandaşlarımızla birlik beraberlik ruhu içerisinde Hıdırellezi kutluyoruz"dedi.

Hıdırellezin öneminden bahseden Belediye Başkanı Abdulkadir Çat:" Hızır ve İlyas Peygamberlerin 5 Mayıs'ı 6 Mayıs'a bağlayan gece buluşup doğaya can vermek üzere yeryüzünde darda kalanlara, isteği olanlara yardım ettiği bir gün olan Hırdırellezi hep birlikte karşılıyoruz. Dünyada 6 Mayıs bereket bolluk sağlık, şifa, uğur ve mutluluk gibi sayısız dileklerin kabul edildiği gündür. Çocukluğumuzda birlikte baharı karşıladığımız, geleneklerimizi yansıtan bu günü gelenek ve göreneklerimize uygun olarak sizlerle sevgi, kardeşlik duygularımızı pekiştirerek coşku içerisinde kutlamayı düşündük.

Sizlerin teveccühleri Göreve geldiğimiz günden itibaren doğup büyüdüğümüz Medine-i Sani, İkinci Medine olarak bilinen Seyyid Harun Veli Hz'nin bereketli topraklarıyla ödeşiyoruz. Seydişehir'in çehresini değiştirecek projelerle bu şehri geliştirip değiştirmeye yönelik hizmetlerimizi birlik beraberlik kardeşlik ve dayanışma duyguları içerisinde gerçekleştirmeye özen gösteriyoruz. Gelecek nesillere, alt ve üst yapısı ile sorunsuz bir kent bırakma hedefimizi, kültürel mirasımıza sahip çıkarak örnek olma misyonumuzla birleştiriyoruz.

Kentimizi modernliğin, tarihin, sağlıklı ve huzurlu yaşamın merkezi, saklı kalmış cennetin simgesi ve pek çok üstün nitelikleri bünyesinde barındıran "MARKA ŞEHİR, SEYDİŞEHİR" vizyonu ile geleceğe hazırlıyoruz.

Seydişehir'imizi insanımızın "İyi ki Seydişehir'de yaşıyorum" düşüncesini hissettirecek,yaşamaktan keyif alacağı modern bir yaşam merkezi haline getirme kararlılığımızı sürdürüyoruz. Elimizdeki sınırlı kaynakları, vatandaşlarımızın istek ve ihtiyaçları doğrultusunda kanalize ederek önceliklerimizi belirliyor, planladığımız hizmetleri kısa zamanda hayata geçirmenin haklı gururunu yaşıyoruz. Çünkü verdiğimiz hizmetlerde "önce insan" ilkesiyle hareket ediyor, Belediyecilik anlayışımızın temelinde insan hayatına önem vererek insanımızın yaşam kalitesini yükseltmeyi arzulamaktayız.

Seydişehir'de fiziki belediyecilik alanında alt ve üst yapı çalışmalarımızla Seydişehir'in tarihini yazarken, sosyal ve kültürel belediyecilikte ve eğitim alanında yaptığımız çalışmalarla ilçemizin entelektüel ve sosyal hayatına renk katmaya, bu memleketi birlik beraberlik içerisinde kalkındırmaya devam edeceğiz.

Bütün niyetimiz azim ve kakarlılıkla çıktığımız bu yolda memleketimiz insanını kalkındırmaya yönelik çabalarımızı, içimizde taşıdığımız Seydişehir Sevdası ile birleştirerek halkımızın huzuru, mutluluğu için hizmet etmektir"dedi.

Başkan Çat son olarak vatandaşların Hıdırellez'in kutlayarak sözlerini şu şekilde tamamaladı:";Baharın müjdecisi tabiatın canlanması ile birlikte Türk dünyasının asırlardır şenliklerle kutladığı, İnançlarımızın Merkezi Hıdırellezin Türk Dünyasına, Ülkemize, Seydişehir'e, Seydişehir halkına bolluk, bereket, huzur ve mutluluk getirmesini diliyorum. Birlik beraberlik içinde kutlanan bu bayramda Hızırın her vakit Milletimin Evlatlarının yanında olmasını Yüce Yaratandan niyaz ediyor saygılar sunuyorum"

Seydişehir Kaymakamı Tuncay Sonel ise çocukluğumuzda yaşadığımız Hıdırellez geleneklerini bize unutturmayarak, hazırladıkları böylesine güzel bir programla Hıdırellezi yaşatan Seydişehir Belediye Başkanımız Sn. Abdulkadir Çat ve emeği geçen Belediye personeline çok teşekkür ederim" dedi.

Şenliğe katılan vatandaşlar ise "Baharı karşıladığımız bugünde bizi bir araya getirerek güzel bir gün yaşatan başta Belediye Başkanımıza ve çalışanlarına çok teşekkür ederiz" diyerek Şenlikle ilgili memnuniyetlerini dile getirdiler.

Fatihhan'ın sunuculuğunu yaptığı Seydişehir Belediyesi 2. Geleneksel Hıdırellez Şenliğinde Türk Halk Müziğinin güçlü sesi Yudum sazıyla ve sesiyle Türkiye'nin tüm yörelerinden söylediği birbirinden güzel eserlere hayat verirken, binlerce seyirci türküler eşlik etti ve oynadı.Sanatçı mütevazılığı ve engellilere yaklaşımı ile gönüllerde taht kurdu.

Özgün müzik Sanatçısı Başkal söylediği şarkılarla gönülleri fethetti.

Seydişehir'in yerel sanatçıları oluşan Grup Morton'un söylediği şarkılarla izleyenlerden tam not alırken, Ramazan Bükücü ve Şahin Cırık Seydişehir yöresine ait eserleri seslendirdiler. Seydişehir Anadolu Lisesinin Folklor gösterisi büyük alkış aldı.

Protokol mensuplarının vatandaşlarla birlikte yarışmalara katılması renkli görüntülere sahne oldu. Çuval, yumurta taşıma , halat çekme gibi çeşitli yarışmalara katılan çocuk, genç, bayan, erkeklerden oluşan çeşitli gruplar ve izleyenler doyasıya eğlendiler. Seydişehir Belediyesi tarafından binlerce vatandaşa geleneksel yemeğimiz pilav üstü kavurma ve ayrandan oluşan yemek dağıtıldı. Çocuklar Belediye'nin dağıttığı balon ve uçurtmalarla sevindi.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel 2. Geleneksel Hıdırıllez Şenliği - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement