"2. Kara Hafta İstanbul Festivali" başladı - Son Dakika
Güncel

"2. Kara Hafta İstanbul Festivali" başladı

"2. Kara Hafta İstanbul Festivali" başladı

Polisiyenin usta isimleri DenizBank ev sahipliğinde 2. Kara Hafta İstanbul Festivali için bir araya geldi.

01.12.2016 15:47  Güncelleme: 15:48
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

1- 3 Aralık 2016 tarihleri arasında Pera Palace Hotel Jumeirah'da, DenizBank sponsorluğunda düzenlenecek "2. Kara Hafta İstanbul Festivali" kapsamında polisiye romanın dünyaca ünlü pek çok usta siması DenizBank'ın ev sahipliğindeki buluşmada bir araya gelerek festivali değerlendirdi. Toplantının ardından ünlü yazar Ahmet Ümit "Para ve Suç" konulu programda polisiye severler ile keyifli bir söyleşi gerçekleştirdi.

Dünyanın en lüks tarihi oteli seçilen Pera Palace Hotel Jumeirah, geçtiğimiz yıl ünlü yazar Agatha Christie'nin doğumunun 125. yılı şerefine gerçekleştirdiği Kara Hafta İstanbul Festivali'nin 2.sini bu yıl DenizBank ana sponsorluğunda 1-3 Aralık 2016 tarihleri arasında düzenliyor. Türkiye'nin kültür-sanat yaşamına destek verme misyonuyla çalışmalarını sürdüren DenizBank, Kara Hafta İstanbul Festivali kapsamında polisiyenin yerli ve yabancı isimlerini Esentepe'deki Genel Müdürlük binasında ağırladı.

1 Aralık 2016 tarihinde gerçekleştirilen buluşmaya Festival Komitesi üyesi yazarlar Ahmet Ümit, Metin Celal, Adnan Özer'in yanı sıra ünlü Amerikalıyazar David Walton, Güney Afrikalı yazar ve yönetmen Sam Wilson, Sevin Okyay, Algan Sezgintüredi, Armağan Tunaboylu, Başak Sayan, Elçin Poyrazlar, Ömer Erdem ve Taner Ay gibi alanında uzman isimlerin yanında Pera Palace Hotel Jumeirah Genel Müdürü Pınar Kartal Timer de katıldı.

Katılımcılar, polisiye edebiyatı konusu etrafında renkli bir şehir kültür aktivitesi olarak düzenlenecek "Kara Hafta İstanbul Festivali"ni değerlendirirken, toplantının ardından deneyimli yazar Ahmet Ümit "Para ve Suç" başlıklı program kapsamında polisiye edebiyatı üzerine festival katılımcıları ile keyifli bir söyleşi gerçekleştirdi.

"Kültür Sanata Evet demeyi sürdüreceğiz"

Festivale ilişkin değerlendirmelerde bulunan DenizBank Genel Müdürü Hakan Ateş, şöyle konuştu: "DenizBank olarak kurulduğumuz günden itibaren kültürel gelişime, sanatı topluma yakınlaştıran projelere yatırımlarımız sürüyor. Zira bir ülkenin gelişmişlik düzeyinin, pek çok parametrenin yanında, kültür ve sanatın topluma ne denli derin nüfuz ettiğiyle de yakından alakalı olduğunu düşünüyoruz. Bugün başlayan festival, hem şehrimiz İstanbul'a hem de kültür sanat yaşamımıza büyük değer katacak. Her biri alanında çok saygın isimler olan yazarlarımız ile bugün Bankamız ev sahipliğinde buluşmaktan heyecan ve mutluluk duyduk. Bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da 'Sanata Evet' demeyi sürdüreceğiz."

Kara Hafta İstanbul Festivali'ne bakış

Dünyanın en özel ve tarihi dokusunu ilk günkü gibi koruyan otellerinden Pera Palace Hotel Jumeirah, 1933 yılında İstanbul'a gelip Pera Palace Hotel Jumeirah'da konaklayan ve konusu Türkiye'de geçen 2 kitap yazan ünlü Belçikalı yazar Georges Simenon anısına 2. Kara Hafta İstanbul Festivali'ni düzenliyor.

Şehir ve edebiyat arasındaki ilişkiyi konu eden Kara Hafta Festivali, dünyanın değişik yerlerinde yaşayan yazarları buluşturarak şehirlerin tanıtımına katkı sağlıyor. Festival kapsamında okurlar polisiyenin önde gelen isimleriyle tanışma ve paneller aracılığıyla da isimleri dinleme fırsatı buluyorlar.

Etkinlikte Pera Palace Hotel Jumeirah adına bir konuşma yapan Genel Müdür Pınar Kartal Timer, "Kara Hafta Istanbul Festivali'nin 2.sini düzenlemekten mutluluk duyuyoruz. Geçen sene itibariyle Kara Hafta Istanbul Festivali'nde polisiye tutkunlarıyla buluşuyoruz. Kara Hafta'nın önümüzdeki yıllarda İstanbul'un markalaşmış uluslararası festivallerinden biri olacağına inancımız tam. Bu yıl Georges Simenon'a ithafen gerçekleştirdiğimiz organizasyonu, ilerleyen yıllarda Pera Palace Hotel Jumeirah'ın 125 yıllık tarihi boyunca ağırladığı ünlü yazarlar anısına düzenlemeye devam edeceğiz" dedi.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel '2. Kara Hafta İstanbul Festivali' başladı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement