Kız Öğrenciler, Okulda, Baldıran Otu Yiyerek Öldüler - Son Dakika
Güncel

Kız Öğrenciler, Okulda, Baldıran Otu Yiyerek Öldüler

Kız Öğrenciler, Okulda, Baldıran Otu Yiyerek Öldüler

Erzurum'un Pasinler İlçesi'ndeki Altınbaşak Köyü İlkokulu'nda okuyan 3 kız öğrenciden 2'si, yedikleri Baldıran otundan zehirlenerek hayatını kaybetti.

04.04.2014 16:03  Güncelleme: 16:14

Erzurum'un Pasinler İlçesine bağlı Altınbaşak Köyü İlkokulunda okuyan 3 kız öğrenciden 2'si, yedikleri Baldıran otundan zehirlenerek hayatını kaybetti.

BALDIRAN OTU YEDİLER

Pasinler ilçesinde 10 kilometre uzaklıkta bulunan Altınbaşak Köyündeki Şehit İlhami Kocak İlkokulu 2'nci sınıf öğrencileri, 8 yaşlarındaki Bahar Tohumcu, Nurcan Tarçın ve Merve Koçak, 28 Mart günü teneffüse çıktıklarında baldıran otu yediler.

Evlerine gittikten sonra zehirlenme belirtisi görülen Bahar Tohumcu hastaneye götürülürken yolda hayatını kaybetti. Nurcan Tarçın ise tedavi için kaldırıldığı Erzurum'daki Bölge Eğitim ve Araştırma Hastanesinde bugün öldü. Nurcan Tarçın, hastanede yapılan otopsinin ardından Altınbaşak Köyünde toprağa verildi.

"BÜYÜKLERİNDEN ÖĞRENMİŞLER"

Altınbaşak Köyü Muhtarı Osman Nuri Budak, "Okulun bahçesinde o otlar çok çıkıyor. Kesiyoruz ama yine de çıkıyor. Büyüklerinden öğrenen 3 kız bu ottan yiyince zehirleniyor. Diğer iki kızımız maalesef öldü. Merve Kocak ise evde ailesinin yoğurt yedirmesi üzerine hayatta kaldı. Baldıran otuna yörede hımhım direk otu denir. Maydanoza benziyor ve çiğ olarak yenir" dedi. 

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Kız Öğrenciler, Okulda, Baldıran Otu Yiyerek Öldüler - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement