2 Türk Gazeteci Mısır'da Gözaltına Alındı - Son Dakika
Güncel

2 Türk Gazeteci Mısır'da Gözaltına Alındı

2 Türk Gazeteci Mısır\'da Gözaltına Alındı

Star TV muhabiri ve kameramanı Mısır'da gözaltına alındı. Star Tv'den Nazlı Öztarhan, Uslu ve Karakaş'ın gözaltına alındığını Twitter'da yazdı.

09.07.2013 13:25  Güncelleme: 14:01

Star TV muhabiri Murat Uslu ve kameraman Zafer Karakaş'ın Mısır ordusu tarafından gözaltına alındığı bildirildi. Gazetecilerin kamera ve pasaportlarına da el konulduğu öğrenildi.

Star TV'den Nazlı Çelik Öztarhan, Uslu ve Karakaş'ın Mısır'da gözaltına alındığını Twitter'dan duyurdu.

Öztarhan, "Muhabirimiz Murat Uslu ve kameramanımız Zafer Karakaş bu sabah Mısır'da ordu tafından gözaltına alındı... Kahire Büyükelçiliği devrede. Mısır Dışişleri Bakanlığı ve askeri yetkililerle temasa geçildi... Arkadaşlarımızın derhal serbest bırakılmasını istiyoruz..." ifadesini kullandı.

BÜYÜKELÇİLİK DEVREDE

Otelden ayrıldıktan sonra gözaltına alınan Uslu ve Karakaş'ın bulunabilmesi için çalışma başlatıldı. İki gazetecinin serbest bırakılması için Türkiye'nin Kahire Büyükelçiliği devreye girdi.

MİHMANDAR SERBEST

Gelişmeleri yerinde izlemek için bu ülkede bulunan NTV muhabiri Can Ertuna, Uslu ve Karakaş'a rehberlik eden mihmandarın serbest bırakıldığı bilgisinin geldiğini söyledi.

Ertuna, bir grubun, çekim yapan Star ekibine sözlü sataşmada bulunmasının ardından Mısır ordusunun devreye girdiğinin öne sürüldüğünü belirtti.

Ertuna, söz konusu grubun daha sonra iki Türk gazeteciyi ordu üyelerine teslim ettiğinin iddia edildiğini de dile getirdi.

Kaynak: Haberler.Com

Son Dakika Güncel 2 Türk Gazeteci Mısır'da Gözaltına Alındı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement