2. Uluslararası Bursa Fotoğraf Festivali - Son Dakika
Güncel

2. Uluslararası Bursa Fotoğraf Festivali

2. Uluslararası Bursa Fotoğraf Festivali

Türk fotoğrafının büyük ustası Ara Güler, 2.Uluslararası Bursa Fotoğraf Festivali'ne 20.yüzyılda önemli izler bırakmış yazarlar, sanatçılar ve düşünürlerin portreleri ile konuk olacak.

01.09.2012 15:10

Türk fotoğrafının büyük ustası Ara Güler, 2. Uluslararası Bursa Fotoğraf Festivali'ne 20. yüzyılda önemli izler bırakmış yazarlar, sanatçılar ve düşünürlerin portreleri ile konuk olacak.

Büyükşehir Belediyesi'nden yapılan açıklamaya göre, Büyükşehir Belediyesi, Bursa Kent Konseyi ve Bursa Fotoğraf Sanatı Derneği (BUFSAD) işbirliğiyle düzenlenen festivale, Türk fotoğrafının büyük ustası Ara Güler "20. Yüzyılın Yaratıcıları" ile konuk olacak.

Güler, Salvador Dali'den Pablo Picasso'ya, Alfred Hitchcock'tan Tennessee Williams'a, Marc Chagall'dan Winston Churchill'e, Nazım Hikmet'ten Yaşar Kemal'e, 20. yüzyılda önemli izler bırakmış yazarların, sanatçıların ve düşünürlerin portreleri ile festivalde sevenlerine görsel bir şölen sunacak.

Didier Millet yayınları tarafından tüm dünyada kitabı da yayınlanan sergide Ara Güler, sadece belirli ülkelerin değil, dünya kültür mirasının bir parçası olmuş, yüzyılın yapıtlarıyla ve yaptıklarıyla ölümsüzleşmiş yaratıcılarını, objektifinin kusursuz tanıklığı ile saptıyor ve görsel hafızanın bir parçası haline getiriyor.

"20.Yüzyılın Yaratıcıları" başlıklı sergi, Türkiye'nin tek uluslararası fotoğraf festivali Bursa Fotofest 2012 kapsamında fotoğraf, sanat ve tarih meraklılarıyla buluşacak.

Toplam 65 serginin yer alacağı, "İnsanlığın İzleri" temalı Bursa Fotofest 2012, dünyanın farklı köşelerinden fotoğraf meraklılarını 15-21 Eylül tarihleri arasında Bursa'da ağırlamaya hazırlanıyor.

Muhabir: Cem Şan/ Vedat Yücebaş

Yayıncı: Hızır Hacısalihoğlu - BURSA

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel 2. Uluslararası Bursa Fotoğraf Festivali - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement