2015 Uluslararası Afrika Moda Festivali Ertelendi - Son Dakika
Son Dakika Logo

2015 Uluslararası Afrika Moda Festivali Ertelendi

25.11.2015 11:50

Nijer'de 10'uncusu düzenlenmesi planlanan 2015 Uluslararası Afrika Moda Festivali, bölgedeki güvenlik sorunu yüzünden ertelendi.

Nijer'de 10'uncusu düzenlenmesi planlanan 2015 Uluslararası Afrika Moda Festivali, bölgedeki güvenlik sorunu yüzünden ertelendi.

Nijerli stilist ve festivali organize eden Seidnaly Sidhamed Alphadi, basın toplantısında, "Son bir kaç aydır ülkenin güneydoğusundaki Diffa bölgesinde, Mali, Çad, Kamerun ve Fransa'da yaşananlardan sonra Nijer hükümeti, bugün başlaması beklenen festivali ertelemeye karar verdi" ifadesini kullandı.

Festivalin yakın zamanda yapılacağını kaydeden Alphadi, kesin tarih belirtmedi.

Barış adına hazırlanan festivale, 40'a yakın ülkeden moda tasarımcısı, manken ve Afrikalı şarkıcının yanı sıra Kamerunlu futbolcu Samuel Eto-o ve Fildişi Sahilli Yaya Toure'nin de katılması bekleniyordu.

Diğer Çad Gölü ülkeleri gibi Nijer de aylardır Boko Haram örgütünün saldırılarıyla karşı karşıya bulunuyor.

Güvenlik yetkilileri, Diffa'da şubat ayından bu yana düzenlenen saldırıların, yüzlerce kişinin ölümüne, binlerce kişinin de göç etmesine yol açtığını belirtmişti.

Çad, Nijer, Nijerya, Kamerun ve Benin, Boko Haram örgütüyle mücadele kapsamında "Ortak Çok Uluslu Müdahale Gücü" oluşturmuştu. Müdahale gücünün göreve başladığında, Boko Haram ile silahlı grupların saldırılarına maruz kalan bölgelerde güvenlik, istikrarın ve insani yardım akışının sağlanması için çalışma planlanıyor.

Müdahale gücünün operasyonlara başlaması için BM'de oylama yapılması bekleniyor.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel 2015 Uluslararası Afrika Moda Festivali Ertelendi - Son Dakika


Advertisement