22 Kişilik Suriyeli Aile 60 Metrekarede Yaşıyor - Son Dakika
Güncel

22 Kişilik Suriyeli Aile 60 Metrekarede Yaşıyor

Suriye'de süren iç savaştan Türkiye'ye kaçarak Adana'da 60 metrekarelik bir apartman dairesine yerleşen 16'sı çocuk 22 kişilik Suriyeli aile, iş bulamadıkları için komşularının desteği ile yaşam mücadelesi veriyor.

21.02.2014 10:54

Suriye'de süren iç savaştan Türkiye'ye kaçarak Adana'da 60 metrekarelik bir apartman dairesine yerleşen 16'sı çocuk 22 kişilik Suriyeli aile, iş bulamadıkları için komşularının desteği ile yaşam mücadelesi veriyor.

Halep kentindeki evleri 2 ay önce bombalanan Halit, Yunus ve Hasan Hebbu adlı 3 kardeş, eşleri ve çocuklarını da alarak, sınırı geçip Adana'ya ulaştı. 4 katlı bir binanın zemin katını aylık 400 liraya kiralayan Suriyeliler, burada yaşamaya başladı. Suriye'de fırıncılık yapmalarına rağmen Adana'da iş bulamayan Hebbu kardeşler, ailelerini komşularının verdiği destekle geçindirmeye çalışıyor.

Halep'te 2 fırını olduğunu belirten Halit Hebbu, Biz 3 kardeş fırınlarımızı çalıştırıyorduk. Ancak burada ekmeğe muhtaç duruma düştük. Suriye'de bombalardan kaçarken, burada da açlıkla mücadele ediyoruz. Türk devletinden yardım istiyoruz. Bizim sesimizi duyun, çocuklarımız açlıktan ölmek üzere dedi. 6 çocuk annesi Aliye Hebbu ise evdeki çocuklara yemek yedirmeden uyutmaya çalıştıklarını söyledi. Hebbu, Biz buraya sığındık. Bir süre daha Suriye'ye dönecek gibi görünmüyoruz. Ancak bize kucak açan Türkiye'de açlıkla mücadele etmek zor geliyor. Allah rızası için destek istiyoruz. Çocuklarımız, komşularımızın verdiği yemekten bir kaç kaşık alıp uyuttuğumuz gün mutlu oluyoruzdiye konuştu.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel 22 Kişilik Suriyeli Aile 60 Metrekarede Yaşıyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    SonDakika.com'da yer alan yorumlar, kullanıcıların kişisel görüşlerini yansıtır ve sondakika.com'un editöryal politikası ile örtüşmeyebilir. Yorumların hukuki sorumluluğu tamamen yazarlarına aittir.

Advertisement