23 Nisan'da Sahne Özel Çocukların - Son Dakika
Güncel

23 Nisan'da Sahne Özel Çocukların

23 Nisan\'da Sahne Özel Çocukların

En anlamlı 23 Nisan kutlamsı Bakırköy'de yapıldı

24.04.2013 10:41  Güncelleme: 13:59

"Tut Elimden Bayramımız Olsun" anlayışıyla yola çıkan Bakırköy Belediyesi 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramını engelli çocuklarımızla kutladı.

Engelli çocuklarımızla beraber diğer çocukların da katıldığı etkinliklerde sahne performanslarını özel(engelli) çocuklarımız sundu. 23 Nisan Özel Çocuklar Şenliği'nde çocuklar oyun parklarında gönüllerince eğlendiler, palyaçoları, animasyon gösterilerini ilgiyle izlediler, Bakırköy Belediyesi Engelli Gruplarının dans gösterilerinde ve Bakırköy 'deki öğretmenlerin de katılımıyla Bakırköy Belediyesi Engelsiz Orkestrasının şarkılarında dans ettiler.

23 Nisan Özel Çocuklar Şenliğine engelli dernekleri, ilkokul ve ortaokul öğrencilerinin yanı sıra binlerce İstanbullu katıldı.

Şölene, Bakırköy Belediye Başkanı Ateş Ünal Erzen de katılarak işaret diliyle işitme engelli çocuklarla beraber şarkı söyledi.

Başkan Ünal Erzen yaptığı kısa konuşmada bu özel günde çocuklarla beraber içindeki çocuğu yaşattığını söyledi.

ÜLKÜ ADATEPE KREŞİ AÇILDI

Bakırköy Belediyesi tarafından ücretsiz hizmet veren 2 kreşe Atatürk Spor ve Yaşam Köyü içerisinde yer alan Ülkü Adatepe Kreşi de eklendi.

Ülkü Adatepe Kreşi'nin açılışına Bakırköy Belediye Başkanı Ateş Ünal Erzen'in yanı sıra CHP İstanbul Milletvekili Süleyman Çelebi,Bakırköy Cumhuriyet Başsavcılığı Başkanvekilleri,CHP PM üyesi İbrahim Yener ,CHP Bakırköy İlçe Başkanı Sait Yücel de katıldı.

Yeni açılan Ülkü Adatepe Kreşinin 80 çocuk kapasiteli olacağını belirten Bakırköy Belediye Başkanı Ateş Ünal Erzen," Bakırköy Belediyesi olarak Türkiye'de bir ilki gerçekleştiriyoruz ve tamamen ücretsiz hizmet veren 2 kreşimize bugün Ülkü Adatepe Kreşini de ekliyoruz.. Atatürk'ün manevi kızı Ülkü Adatepe'nin adını taşıyan kreşimizden 80 , 3-4-5 yaş arası çocuklar yararlanacak. Pek yakında Ataköy, Şenlikköy ve Basınköy kreşlerini de açarak kreşlerimizin sayısını 6'ya çıkaracağız ve Avrupa rekoru kıracağız. Kreşimizden engelli çocuklarımızda yararlanacak. Kreşimizde mental eğitimin yanı sıra İngilizce eğitimi de verilecek. Biz bu ülkeyi çocuklarımızdan emanet aldık ve bu çocuklar yarın verilen hizmetleri daha da ileriye taşıyacaklar. Biz Bakırköy Belediyesi olarak örnek sosyal demokrasi olgusunu yaratmaya devam edeceğiz."dedi.

Süleyman Çelebi de yaptığı kısa konuşmada," Başta nüfusu yoğun olan belediyeler olmak üzere tüm belediyelerin Bakırköy Belediyesi'nin bu hizmetini örnek almasını diliyorum."şeklinde konuşarak duygularını ifade etti.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel 23 Nisan'da Sahne Özel Çocukların - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement