25 Bin TL'lik Ödül Sakarya'lı Aileye Umut Oldu - Son Dakika
Güncel

25 Bin TL'lik Ödül Sakarya'lı Aileye Umut Oldu

25 Bin TL\'lik Ödül Sakarya\'lı Aileye Umut Oldu

Emniyet Genel Müdürlüğü'nün kayıp çocukların bulunmasında ihbarda bulunanlara en az 25 bin TL ödül vereceğini açıklaması, Sakarya'da 6 yıl önce çocukları kaybolan Çetin ailesine umut oldu.

12.06.2012 20:18

Emniyet Genel Müdürlüğü'nün kayıp çocukların bulunmasında ihbarda bulunanlara en az 25 bin TL ödül vereceğini açıklaması, Sakarya'da 6 yıl önce çocukları kaybolan Çetin ailesine umut oldu.

Kayıp yada kaçırılan çocuk soruşturmalarında vatandaşın desteğini almak için ödül sistemini masaya yatıran Emniyet Genel Müdürlüğü'nün, ilk aşamada hayati tehlike durumlarını içeren soruşturmalarda en az 25 bin TL para ödülü verileceğinin açıklaması, Sapanca ilçesinde 6 yıl önce 2.5 yaşında iken kaybolan ve bir daha kendisinden haber alınamayan Alev Çetin'in ailesi için umut oldu.

4 Çocuk sahibi Abdurrahman (37) ve Nuran Çetin (33) çiftinin Alev isimli kızları, 12 Haziran 2006'da anneannesinin evinin önünde oynarken kaybolmuştu. Kaçırıldığı düşünülen küçük kız, emniyet güçleri ve sivil savunma ekipleri tarafından uzun süre aranmış ancak bulunamamıştı. Kızlarının yerini bilen veya bulanlara 1 daire ve 40 bin dolar para vaat eden aile aradan, geçen 6 yıllık süreçte ise bir sonuca ulaşamadı. Emniyet Genel Müdürlüğü'nün kayıp çocukların bulunmasında ihbarda bulunanlara ödül vereceğini açıklaması ile acılı aile tekrar umutlandı.

Kızları Alev'in bulunacağı konusunda ümitlerini hiçbir zaman kaybetmediklerini belirten baba Abdurrahman Çetin, "Çocuğumuz ananesinin evine gitmişti. Orada akşam 19.00 civarı kayboldu. Evin önüne çıkıyor ve o gün bugündür ne bir ses nede bir haber aldık çocuğumuzdan. Her gün çocuğumuz gelecek gibi dört gözle bekliyoruz. Umudumuzu hiçbir zaman kaybetmedik. Allah'tan umudumuzu kesmedik" dedi.

Çocuklarının bulunması durumunda Emniyet Genel Müdürlüğü'nün vereceği 25 bin TL'nin dışında ihbarcıya 40 bin dolar ve 1 daire daha vereceğini vaat eden baba, "6 senedir çocuğumuzu arıyoruz. Bu konuda hiçbir gelişme olmadı. Bir telefon bile gelmedi bize. Öyle bekliyoruz. Emniyet Genel Müdürlüğü yeni bir uygulama başlatmış. Bu çok güzel bir şey; hem ihbar eden açısından hem de bizim için. Biz de zaten ayrıca bir ödül vermiştik. Bizim ödülümüz 40 bin dolar ve Sapanca'da ikinci katta bir daire, kızımı bulan veya ihbar edene. Bunun haricinde bir de Emniyet Genel Müdürlüğü 25 bin TL verecek. Biz ödülümüzü ilk senesinde de söyledik, hala da teklifimiz geçerli. Yeter ki gerçek bir haber veren olsun. Biz hala sözümüzün arkasındayız bunu vereceğiz. İnşallah Emniyet Müdürlüğü'nün başlattığı uygulama sonrası çocuğumuzu gören duyan olur. Sonuçta bu resmi olan bir şey, bunu kim haber ederse o faydalanacak. Sonuçta bu devletin başlattığı bir kampanya. Devlet bir ödül veriyor, biz de ödül veriyoruz. Devlet ödül veriyor diye kendi vaat ettiğimiz ödülden vazgeçmedik. Her ikisi de geçerli" diye konuştu.

Alev'in annesi Nuran Çetin ise, "Ben onlara sesleniyorum. Allah rızası için, 6 sene oldu hala taze acısı. Sanki bugün olmuş gibi. Vicdanlarına sesleniyorum, Allah rızası için diyorum. Başka ne diyebilirim ki" dedi. - SAKARYA

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel 25 Bin TL'lik Ödül Sakarya'lı Aileye Umut Oldu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement