28 Şubat Davası - Son Dakika
Güncel

28 Şubat Davası

28 Şubat Davası

Emekli Korgeneral Bıyık: "Ben askerim, emir verilmiş olsaydı, Batı Çalışma Grubu toplantılarına katılmış olurdum. Ancak mensubu olduğum komutanlıkça bana böyle bir görev verilmediği gibi böyl...

26.11.2013 12:47

28 Şubat Davası sanıklarından emekli Korgeneral Mustafa Bıyık, "Ben askerim, emir verilmiş olsaydı, Batı Çalışma Grubu (BÇG) toplantılarına katılmış olurdum. Ancak mensubu olduğum komutanlıkça bana böyle bir görev verilmediği gibi böyle bir çalışmadan da haberdar değildim" dedi.

Ankara 13. Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki duruşmada, sanıklar savunmalarını yapmaya devam ediyor.

Bıyık, yaptığı kısa savunmada, 28 Şubat döneminde kriz masasında görevli olduğunun iddia edildiğini, emniyette kendisine gösterilen belgelerde isminin dahi yanlış olduğunu öne sürdü.

28 Şubat döneminde Jandarma Genel Komutanlığı İstihbarat Başkanlığı'nda görevli olduğunu belirten Bıyık, şunları savundu:

"Ben askerim, emir verilmiş olsaydı, Batı Çalışma Grubu (BÇG) toplantılarına katılmış olurdum. Ancak mensubu olduğum komutanlıkça bana böyle bir görev verilmediği gibi böyle bir çalışmadan da haberdar değildim. Meslek hayatım boyunca kanunsuz bir icraat ya da eylemin içinde olmadım. Bu davada sanık olan 103 kişiden birkaçını sınıf arkadaşım olmaları nedeniyle tanıyorum, bunların dışında bir araya gelmediğim insanlarla nasıl böyle bir suçu işlediğimi öğrenmek istiyorum. İddia makamının buna cevap vermesini talep ediyorum."

Savunmasını tamamlayan Bıyık, beraatını talep etti.

-"Domuzbağı" sorusu tartışma çıkardı

Daha sonra Bıyık'ın, sorgusuna geçildi. Müşteki avukatlarından İsmail Aydos'un, "Siz Jandarma İstihbarat Başkanı olarak BÇG'nin kurulduğundan nasıl bilginiz olmaz? Bu makul mudur, inandırıcı mıdır?" sorusuna Bıyık, "Ben tarafıma gösterilerek bilgi verilmediğini söyledim. Görev ilişkisi ve evrak anlamında ben bunu bilmiyorum" karşılığını verdi.

Müşteki avukatlarından Emrullah Beytar'ın, " Genelkurmay Başkanlığı'nda verilen brifingler var. BÇG'ye bilgi toplama noktasında bir faaliyetiniz oldu mu?" sorusunu, Bıyık, yanıtsız bıraktı.

Avukat Beytar, "Bir tarafta kamuoyu nezdinde irticacı yaftasıyla siyasi iktidara yönelik psikolojik harekat yapılıyor. Diğer taraftan da insanların domuz bağıyla öldüren bir harekete karşı sessiz kalınıyor. Bu bir çelişki değil midir?"sorusunu yöneltti.

Bıyık'ın avukatı Hulusi Coşkun, soruya tepki göstererek, "Sorularda yorum yapılıyor. Yargılama konusuyla ilgili değil, lütfen müdahale edin" dedi.

Beytar'ın sorusunu tekrarlaması üzerine, Mahkeme Başkanı Tayyar Köksal, soruyu kabul etmediğini söyledi.

Durşmada söz alan emekli Orgeneral Teoman Koman'ın avukatı Celal Çelik de  "Müşteki avukatlarının var olmayan hususları var gibi göstererek insanların onurlarıyla oynamaya hakları yoktur. Bu şekildeki yaklaşımları önlemenizi talep ediyorum" dedi.

Duruşmaya ara verildi. - Ankara

Kaynak: AA

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement