3.Balyoz Davasında Görevsizlik Talebi - Son Dakika
Güncel

3.Balyoz Davasında Görevsizlik Talebi

3.Balyoz Davasında Görevsizlik Talebi

Üçüncü Balyoz Davası'nda 264 sayfalık iddianame TRT Genel Müdürlüğü spikerleri tarafından okunuyor.

26.12.2011 15:43

Üçüncü Balyoz Davası'nda 264 sayfalık iddianame TRT Genel Müdürlüğü tarafından görevlendirilen spikerler Ömer Faruk Zora ve Hakan Kıra tarafından okunuyor. Sanık avukatları görevsizlik kararı verilerek, dosyanın Genelkurmay Askeri Mahkemesi'ne gönderilmesini talep etti.

İstanbul 10. Ağır Ceza Mahkemesi'nde 64 tutuklu 143 sanığın yargılanmasına devam ediyor. 3. Balyoz Davası'nın ilk duruşmasında isim yoklamasının ardından sanıkların kimlik tespiti yapıldı. Tutuklu sanık Koramiral Deniz Cora 5 bin 600 lira aylık geliri olduğunu söyledi. Çoğunluğu deniz albay olan sanıklar, gelirlerinin 2 bin 500 ile 3 bin 500 arasında olduğunu söyledi. Pilot subaylıktan istifa eden tutuksuz sanık Gürkan Yıldız'ın, 18 bin lira olarak en yüksek gelire sahip olarak kayıtlara geçti. HAVELSAN Genel Müdürü Ömer Faruk Yarman da 16 bin lira geliri olduğunu belirtti. Davanın tutuksuz yargılanan iki kadın sanığından Berna Dönmez emekli hava öğretmen albay olduğunu söyledi. Güllü Salkaya ise Hava Harp Akademisi'nde sivil memur olarak çalıştığını, gelirinin 1400 lira olduğunu söyledi.

YAVUZ VE BEKTAŞOĞLU BU İDDİANAMEDE SANIK

Birinci Balyoz Davası'nın iddianamesinde ismi geçen tutuksuz sanıklar Murat Bektaşoğlu ve Recep Yavuz'un kimlik bilgileri yanlış yazıldığı için durum savcılığa bildirilmiş ve sanıkların savunmalarının alınmamasına karar verilmişti. Ancak Recep Yavuz ile Murat Bektaşoğlu, 3. Balyoz davasının iddianamesinde sanık olarak yer aldı ve duruşmada kimlik tespitleri yapıldı.

DOSYA ASKERİ MAHKEMEYE GÖNDERİLSİN

Mahkeme başkanı Ömer Diken, başka suçtan tutuklu sanık Levent Ersöz'ün mahkemeye mazeret dilekçesi göndererek, sağlık sorunları nedeniyle duruşmaya katılamadığını belirtti. Davanın tutuklu sanığı Emekli Tümgeneral Ahmet Bertan Nogaylaroğlu'nun avukatı Celal Ülgen mahkemeye 4 sayfalık dilekçe sundu. Avukat Ülgen şu taleplerde bulundu: "Dosyanın görevsizlik kararı verilerek Genelkurmay Askeri Mahkemesi'ne gönderilmesine, Bu talebimiz reddedildiği takdirde dilekçemizin dava dosyasının onaylı örnekleriyle birlikte Askeri Yargıtay Başsavcılığı'na gönerilmesine karar verilmesin arz ederiz"

Bazı tutuklu sanıkların avukatları Ahmet Kemal Saraçoğlu ve Murat Ergün de görevsizlik kararı verilerek dosyanın Genelkurmay Askeri Mahkemesi'ne gönderilmesini istedi. Mahkeme Başkanı Ömer Diken davaya ilişkin iddianamenin okunacağını söyledi. TRT spikerleri Ömer Faruk Zora ve Hakan Kıra İstanbul Cumhuriyet Savcısı Hüseyin Ayar tarafından hazırlanan 264 sayfalık iddianameyi okumaya başladı. Duruşma iddianamenin okunmasıyla devam ediyor. - İstanbul/ Silivri

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel 3.Balyoz Davasında Görevsizlik Talebi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement