3 Dönümlük Tarlayı Bölüşemeyince 5 Can Aldılar - Son Dakika
Güncel

3 Dönümlük Tarlayı Bölüşemeyince 5 Can Aldılar

3 Dönümlük Tarlayı Bölüşemeyince 5 Can Aldılar

Adana'nın Ceyhan İlçesi'ne bağlı Azizli Köyü'nde Tan ve Mazı aileleri arasında 3 dönümlük tarlanın paylaşılamaması sonucu çıkan, 5 kişinin öldüğü ve 7 kişinin yaralandığı silahlı kavganın ardından 3 kişi gözaltına alındı.

06.03.2013 15:22

Adana'nın Ceyhan İlçesi'ne bağlı Azizli Köyü'nde Tan ve Mazı aileleri arasında 3 dönümlük tarlanın paylaşılamaması sonucu çıkan, 5 kişinin öldüğü ve 7 kişinin yaralandığı silahlı kavganın ardından 3 kişi gözaltına alındı. Jandarma özel harekat timleri Azizli Köyü'nde geniş güvenlik önlemi almaya devam ederken, ölenlerin cenazeleri gözyaşlarıyla toprağa verildi.

Ceyhan'a bağlı Azizli Köyü'nde Tan ve Mazı aileleri arasında dün arazi anlaşmazlığı yüzünden çıkan tartışma, yakınlarının da katılımıyla silahlı çatışmaya döndü. Olayda, 3 çocuk babası İsmail Tan (62) ile oğlu Mehmet Tan (32), Ak Parti İl Genel Meclis üyesi Mahmut Mazı (57) ile oğlu İlker Mazı (33) ve Mazı'nın yeğeni Yunus Yılmaz (36) yaşamlarını yitirdi. Her iki aileden 7 kişi ise yaralandı. Olay yerine çok sayıda jandarma sevk edilirken, olayda yaralanmayan 3 kişi gözaltına alındı.

Olayla ilgili ifadesi alınan Azizli Köyü eski muhtarı İsmail Tan, dayısı Mehmet Sönmez'in anlatımlarına göre, 5 cana malolan olay, 40 dönümlük arazinin paylaşımı sırasında meydana geldi. İddiaya göre, Mehmet Sönmez, hemen hemen ortasından yol geçen 40 dönüm tarlasını, eşit şekilde İsmail Tan ile Mahmut Mazı'ya sattı. Dün ölçüm yaparak paylaşmak için tarlaya gelen İsmail Tan, yolun diğer tarafında kalan 23 dönümlük tarlanın, 20 dönümlük kısmını almak istedi. Mahmut Mazı'ya da buradan artan 3 dönüm ile yolun diğer tarafındaki 17 dönümlük alanın verilmesini istedi. Mahmut Mazı da aynı talepte bulununca, aralarında tartışma çıktı. İki taraf da 17 dönüm ile yolun karşısında kalan 3 dönümlük alanı, iki parça olduğu için almak istemeyince, gerginlik çatışmaya, çatışmada da 5 kişinin öldüğü katliama dönüştü.

BABASINA SİPER OLDU

Çatışmada can veren İlker Mazı'nın, karşı tarafın silahlarını çekmesi üzerine babasının önüne geçip siper olduğu ortaya çıktı. Korumaya çalıştığı babasıyla birlikte can veren İlker Mazı'nın, bir yıl önce Şimal Mazı ile evlendiği ve nikah şahitliğini AK Parti Adana Milletvekili Fatoş Gürkan'ın yaptığı belirtildi. Mazı'nın eşinin de 6 aylık hamile olduğu ve bir erkek bebek beklediği öğrenildi.

İKİ HAMİLE EŞ

Eşinin ölümüyle yasa boğulan Şimal Mazı'nın yakın çevresinde 3 ay sonra dünyaya getireceği çocuğuna, ölen eşi İlker'in adını vereceğini söylediği bildirildi. Ayrıca, olayda can veren Mehmet Tan'ın ise daha önce boşandığı ilk evliliğinden Ayşe adında bir kızı olduğu ve 4 yıl önce ikinci evliliğini yaptığı Sümeyye Tan'ın ise 1.5 aylık hamile olduğu öğrenildi.

GENİŞ GÜVENLİK ÖNLEMLERİ ALINDI

Tarla paylaşımı anlaşmazlığına kurban giden İsmail Tan, Mehmet Tan, Mahmut Mazı, İlker Mazı ve Yunus Yılmaz'ın cenazelerine ise Adana Adli Tıp Kurumu'nda otopsi yapıldı. Mahmut Mazı ile oğlu İlker Mazı'nın cenazeleri yapılan otopsinin ardından Adana'daki Kabasakal Mezarlığı'nda kılınan cenaze namazlarının ardından toprağa verildi.

Tekel bayii işleten ve bekar olan Yunus Yılmaz'ın cenazesi Ceyhan'a, İsmail Tan ile Mehmet Tan'ın cenazeleri ise toprağa verilmek üzere Azizli Köyü'ne götürüldü. Jandarma özel harekat timleri, Azizli Köyü'nde ve cenazelerin defnedileceği mezarlıklarda geniş güvenlik önlemleri aldı.

ARAMIZDA HUSUMET YOKTU

Azizli Köyü'nde taziyeleri kabul eden İsmail Tan'ın oğlu Alben Tan, Mazı ailesiyle aralarında, bugüne kadar hiç husumet olmadığını, babası ile Mahmut Mazı'nın ortak tarla satın almasının da, bunun bir göstergesi olduğunu söyledi. Alben Tan, "3 dönümlük arazinin, yolun ne tarafında olacağı tartışması sonucu bu durum yaşandı. 3 dönüm arazisi yolun üstünde olsa ne olurdu, altında olsa ne olurdu. İki aileye de başsağlığı diliyorum. Başka söylenecek ne var ki?" dedi.

Tarlayı satan Mehmet Sönmez ise olayla ilgili şunları söyledi:

"İsmail Tan ile Mahmut Mazı'ya 40 dönümlük tarlamı sattım. Yarı yarıya satın aldılar. Ancak, paylaşımı sırasında, yolun üst kısmında kalan 23 dönüm ile alt kısmında 17 dönüm vardı. 2 parça olacak tarlanın kime ait olacağı tartışması, olayı bu noktalara getirdi. Hiç de değecek bir konu değildi. Bir anlık öfkenin sonucu. İki aile arasında bugüne kadar hiç husumet olmamıştı. Hatta, daha önce iki dönem muhtarlık yapan İsmail Tan'a da Mahmut Mazı seçimlerde hep destek olmuştu." - Adana/ Ceyhan

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel 3 Dönümlük Tarlayı Bölüşemeyince 5 Can Aldılar - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement