3 Mayıs Türkçüler Günü Kutlandı - Son Dakika
Güncel

3 Mayıs Türkçüler Günü Kutlandı

3 Mayıs Türkçüler Günü Kutlandı

Turan Ocakları Türkçüler Gününü Coşkuyla Kutladı

05.05.2014 09:28

3 Mayıs 1944'de Türkçülük – Turancılık davasında yargılanan Nihâl ATSIZ'ın 3 Mayıs sabahı Ankara Tren Garında inmesiyle binler gencin kendisine destek vermesiyle ve dava günün 3 Mayıs olması nedeniyle bugün Türkçüler Günü olarak kutlanıyordu.

Turan Ocakları tarafından 70 Yıl aradan sonra yine Ankara Tren Garında 3 Mayıs'ın ruhunun ortaya çıktığı yerde kutlama ve anma yapıldı. Kutlamaya bir çok önemli isimlerin yanında Milliyetçi Türkiye Partisi Genel Başkanı Ahmet Yılmaz, Turan Ocakları Genel Başkanı Enis Bozkurt, Prof Dr Mustafa Kafalı, Prof Dr Hanım Halilova, Av.Kerim Yılmaz, Av. Osman Kaçmaz, Ahmet Haldun Terzioğlu ve eski Devlet Bakanı Sadi Somuncuoğlu'nun yanında bir çok değerli hoca ve Türçülük şuurunu benimsemiş kişiler katılarak destek verdiler.

Kutlama esnasında 23 Sanık ismi tek tek okunarak yoklama yapıldı. Turan Ocakları Genel Başkanı Enis Bozkurt'un basın açıklamsının ardından, Prof Dr Mustafa Kafalı Nihâl Atsız'ı anlattı. Ayrıca bugünü Milliyetçiler Günü olarak kutlama yapanları sert bir dille eleştirdi…

En son söz alan Milliyetçi Türkiye Partisi Genel Başkanı Ahmet Yılmaz, imkansızlara rağmen Türkçülerin hiçbir zaman yılmayacağını, bugünü her yıl daha coşkulu bir şekilde kutlayacaklarını söyleyerek herkese teşekkür etti.

Kalabalık daha sonra Anıtkabir'e yürüyüşe geçti. Mustafa Kemal Atatürk'ün huzurunda saygı duruşunda bulunularak dua edilerek 3 Mayıs Türkçüler Günü kutlandı.

Kaynak: Ziyaretçi

Son Dakika Güncel 3 Mayıs Türkçüler Günü Kutlandı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement