3. Ulusal Pamuk Zirvesi - Son Dakika
Güncel

3. Ulusal Pamuk Zirvesi

3. Ulusal Pamuk Zirvesi

Gaziantep Ticaret Borsası ülkeye yararlı projeleri destekleyecek.

20.03.2012 09:42
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

3. Ulusal Pamuk Zirvesi Gaziantep'te mi yapılacak

Şanlıurfa'da düzenlenen 2.Ulusal Pamuk Zirvesi'ne Gümüş Sponsor olarak destek veren Gaziantep Ticaret Borsası sonraki ulusal pamuk zirvelerinin Gaziantep'te yapılması için girişimlerde bulundu.

Dedeman Otel'de Şanlıurfa Valisi Celalatten Güvenç, Ulusal Pamuk Konseyi' (UPK) Yönetim Kurulu Başkanı Barış Kocagöz, Şanlıurfa Ticaret Borsası Başkanı Mehmet Kaya, Gaziantep Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Ömer Çelik, Gaziantep Ticaret Borsası Meclis Üyesi Hakkı Kılıç, Gaziantep Ticaret Borsası Genel Sekreteri Medine Erceylan, Gaziantep Ticaret Borsası Pamuk Danışmanı B. Cahit Bingöl, Oturum Başkanı Prof. Dr. Ediz Ulusoy, Harran Üniversitesi Ziraat Fakültesi Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Osman Çopur, Akdeniz İhracat Birimi Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Fatih Doğan, iş adamları ve çiftçilerin katıldığı toplantıda Türkiye'de pamuk üretiminin geleceği konuşuldu.

Toplantı sonrasında Gaziantep Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Ömer Çelik zirveyi değerlendirdi.

Başkan Ömer Çelik, "Bölgemiz için çok yararlı olan bu zirvenin önümüzdeki yıllarda Gaziantep'te yapılması için gerekli girişimlerde bulunduk. Bölgemize ve ülkemize yararı olacak bu tür toplantı ve projelerde yer almaktan büyük mutluluk duyarız" dedi.

Başkan Çelik;"Ulusal Pamuk Zirvesi bizler için çok önemli. GAP bölgesi pamuğun neredeyse başkenti konumunda. Bölge geneline baktığımızda Gaziantep'te ki üretim nispeten daha az fakat bölgenin en iyi tekstil sanayisi de şehrimizde. Pamuk üreticisi değiliz ama ürünü biz işliyoruz bu bağlamda pamuk üretiminin geleceği Gaziantep için çok önemli. Biliyorsunuz bugün ihracatımızın önemli bir kısmını tekstil ürünleriyle gerçekleştiriyoruz. Fakat tekstil de kullandığımız pamuğun yüzde 50'sini ancak üretebiliyoruz. Önemli bir kısmını yurt dışından ithal ediyoruz. Bunun için pamuğun üretimi ile ilgili desteklemelerin ve pamuğun gelişmesini çok önemsiyoruz.

Ulusal Pamuk Zirvesi bana göre çok dolu dolu ve yararlı bir zirve oldu bölgenin gerek pamuk üretimi gerekse sanayide ki hammadde sorunları üzerine her şey konuşuldu. Özellikle üreticinin desteklenmesi konusunda büyük adımlar atıldığına ve toplantıyı takip eden hükümet temsilcilerinin bu hususta ki sorunları daha iyi anlayarak çözüm yolu bulma arayışına gideceklerini düşünüyorum. Ayrıca bizde bir sonraki pamuk zirvelerinin Gaziantep'te yapılması için girişimlerde bulunduk. Bölgemiz ve bütün Türkiye için bu denli önemli konuların konuşulacağı toplantılara ev sahipliği yapmaktan ve ülkemize yararlı olacak her türlü projede yer almaktan Gaziantep Ticaret Borsası olarak büyük mutluluk duyacağımızı bu vesileyle söylemek istiyorum" diyerek sözlerine son verdi.

Kaynak: Bültenler

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement