31. Milli Fuar Açıldı - Son Dakika
Güncel

31. Milli Fuar Açıldı

31. Milli Fuar Açıldı

Ödemiş'in kurtuluş etkinlikleri kapsamında her yıl organize edilen ve bu yıl 31.'si düzenlenen Milli Fuar açıldı.

04.09.2015 14:59  Güncelleme: 15:00

Ödemiş Belediyesi tarafından organize edilen fuar açılışına ilçe Kaymakamı Celil Ateşoğlu, İzmir Orman Bölge Müdürü Şahin Albay, Belediye Başkanı A. Mahmut Badem, İlçe Jandarma Komutanı Binbaşı Muharrem Aydın, Emniyet Müdür Vekili Mehmet Çalışkan, Belediye Meclis Üyeleri, daire müdürleri, muhtarlar ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Açılış öncesi Ödemiş Belediye Bandosu'nun dinletisi ile Halk Eğitimi Merkezi Müdürlüğü'nün Mehteran Takımı ve zeybek ekibinin gösterileri yapıldı.

Ödemiş Belediye Başkanı A.Mahmut Badem yaptığı konuşmada; "Fuarımız 31 yıl önce kuruldu. Bu yıl hazırlanan tüm stantlarımız doldu. Geçmiş yıllara göre kıyasladığımızda en fazla satışın yapıldığı yıllar arasında yer almaktadır. Emeği geçen çalışanlarımıza ve katılımcı firmalarımıza çok teşekkür ederim" dedi.

Ekonomik kurtuluşumuzu arttırarak sürdüreceğiz

Başkan Badem konuşmasında kentinin ekonomik kurtuluşunu, canlandırarak devam ettireceğini vurguladı. Badem; "Ekonomik kalkınma nasıl olacak. Dünyanın en verimli topraklarında yaşıyoruz. Bölgemizde yetiştirilen ürünlerimizle 31 yılda ciddi bir yol aldık. Sanayileşme konusunda da 21 yıl önce çalışmalar başladı. Fakat geçen süreçte Organize Sanayi Bölgesi'nde sadece hayvanlar otlatılıyordu. Bugün ise alt yapı çalışmaları başladı. 2016 yılı sonunda alt yapısı tamamlanmış olacak. Yeni parseller tahsis edilerek satışlar devam etmektedir. Gelen talepler seçilerek değerlendirilmeye başlandı. Ürettiği ürünler ve süs bitkileri sektöründe olduğu gibi hızla Organize Sanayi Bölgesine kavuşan bir kent olacağız. Ulaşım konusunda da bölünmüş yol çalışmalarımız hızla devam ediyor. 2017 yılına kadar Kiraz'a kadar olan kısım tamamlanacak. 2023 vizyonuna bakıldığında kapısının önünden bölünmüş yol geçen, demiryolu tamamlanmış bir Organize Sanayi Bölgesi Kiraz'a, Beydağ'a, Ödemiş'e hayat veriyor olacak. Kentimiz için gerekli olan doğalgazı da 2017 yılına kadar getirmiş olacağız. Turizmi geliştirmek amacıyla Gölcük Gölünün temizlenmesiyle ilgili DSİ ve Orman Genel Müdürlüğü tarafından gerekli talimatlar verildi. İlgili kurumlardan izin alınmasıyla çalışmalar hemen başlayacak. Çevre düzenlemesi konunda da ihaleye çıkıyoruz. Gençlerimize iş imkanı sağlamak için Çağrı Merkezi tamamlandı, kısa sürede açılacak. Kapatılan Sağlık Yüksek Okulu'nun yerine yeni bir dört yıllık bölüm açılmasını sağladık. 93 yıl önce canlarını seve seve feda ederek bu kentin, bu bölgenin ve ülkemizin kurtuluşuna emek verenlerin torunlar olarak siyasi kurtuluşumuzla birlikte ekonomik kurtuluşumu canlandırarak arttırarak devam edeceğiz" dedi.

Açılış törenin ardından protokol üyeleri ve vatandaşlar fuar alanındaki stantları ziyaret etti.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel 31. Milli Fuar Açıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement