37. İtfaiye Grubu da Sertifikalarını Aldı - Son Dakika
Güncel

37. İtfaiye Grubu da Sertifikalarını Aldı

37. İtfaiye Grubu da Sertifikalarını Aldı

Kocaeli Büyükşehir İtfaiyesi, farkllı il ve ülkelerin itfaiyecilerine verdiği eğitimlerin 37. dönemini de tamamladı.

21.02.2014 16:50

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi'nin Türkiye Belediyeler Birliği (TBB) işbirliği ile gerçekleştirdiği temel itfaiyecilik eğitimlerinin 37.'si de tamamlandı. Eğitime katılan itfaiye erlerine düzenlenen törenle sertifikaları verildi.

ÇEŞİTLİ İLLERDEN

İzmit İmperial Otel'de düzenlenen sertifika törenine Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Feyzullah Okumuş, İtfaiye Dairesi Başkanı Doğan Kara, İnsan Kaynakları ve Eğitim Daire Başkanı Osman Ayvazoğlu, Yazı İşleri ve Kararlar Daire Başkanı İsmail Civelek, daire müdürleri, birim amirleri, Türkiye'nin çeşitli illerinden gelen itfaiye erleri katıldı.

HER FELAKETE İNSANLARIN YANINDA

Törende konuşan Genel Sekreter Yardımcısı Okumuş "Eskiden itfaiyecilik mesleğine sadece yangın söndüren insanlar olarak bakılırdı. Bugün ise her türlü felakette halkın yanında olan bir teşkilat olarak öne çıkıyor. Gelinen bu noktada itfaiyecilik mesleği bütün dünyadaki medeni ülkelerde olduğu gibi çok prestijli ve saygı duyulan bir meslek haline geldi. Kocaeli İtfaiyesi olarak diğer itfaiyelere hatta yurt dışındaki itfaiye teşkilatlarına eğitim verecek duruma gelmişsek bu bizim için gurur kaynağıdır"dedi.

VAKALAR BİN 500 AZALDI

İtfaiye Daire Başkanı Kara ise konuşmasında eğitimlere 2010 yılında başladıklarını ve yüzlerce itfaiye erine eğitim verdiklerini söyledi. Daire Başkanı Kara "İstanbul, Ankara ve İzmir itfaiyeleri de bu eğitimlere talip olmuştu. Bizden donanım olarak iyi olmalarına karşın eğitim verecek personelleri yoktu. Kocaeli'de yılda 10 binin üzerinde vaka gerçekleşiyor. Okullarımızda eğitim almamış çocuğumuz kalmadı. Bu eğitimler vakaların bin 500 dolayında azalmasını sağladı. Eğitimler sayesinde olaylar gerçekleşmeden engellenmiş oldu" dedi. Törende itfaiyecilere TBB tarafından çeşitli teçhizatlar hediye edildi.

BİN 76 İTFAİYE ERİNE EĞİTİM

Büyükşehir ve TBB tarafından düzenlenen eğitim programına şimdiye kadar 73 il, 264 ilçe ve 9 ülkeden toplam bin 76 itfaiye erine eğitim verildi. Eğitimler Kocaeli Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Eğitim Merkezi (KOBİTEM)'nin uygulama platformunda gerçekleştirildi. Gruba İtfaiye Daire Başkanlığı'nın uzman personeli tarafından tam teçhizatla, yüksek ısı yayan alevler içinde eğitim verildi. Ekip, flashover simülatörü ve duman simülatöründe yangınla mücadele etti.

YANGIN ORTAMI

Flashover konteynırında oluşturulan yüksek ve yarım yanma özelliği gösteren yoğun dumanın, oksijenin kontrollü bir şekilde verilmesiyle ani parlama ile tutuşturulması sağlandı. İtfaiyeciler, konteynırda oluşturulan 750 derece ısıda gerçek bir yangın ortamını gördü.

SİMÜLATÖRLE EĞİTİM

Duman simülatörüne giren ekip, parfin sıvısı yakılarak elde edilen suni duman içinde eğitime katıldı. Görüş açısının sıfıra indirildiği simülatörde müdahale ekibine kapalı ve yoğun duman barındıran ortamlarda ilerleme teknikleri gösterildi. Dumanlı simülatörde yaralı arama kurtarma çalışmaları ile dar alanda çalışma yöntemleri öğretildi.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel 37. İtfaiye Grubu da Sertifikalarını Aldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement