4 Kalem 4 Kelam" Adlı Hat Sanatı Sergisi Açıldı - Son Dakika
Güncel

4 Kalem 4 Kelam" Adlı Hat Sanatı Sergisi Açıldı

4 Kalem 4 Kelam" Adlı Hat Sanatı Sergisi Açıldı

Dünyada yaşayan en büyük hattat üstadı olarak bilinen Hasan Çelebi’nin 4 öğrencisi Ahmet Bursalı, Mithat Topaç, Faruk Özoğul ve Ömer Şen’in "4 kalem 4 kelam" isimli sergisi beğeniye sunuldu.

17.05.2014 20:58

Dünyada yaşayan en büyük hattat üstadı olarak bilinen Hasan Çelebi'nin 4 öğrencisi Ahmet Bursalı, Mithat Topaç, Faruk Özoğul ve Ömer Şen'in "4 kalem 4 kelam" isimli sergisi beğeniye sunuldu.

Meşk Geleneksel Sanatları Yaşatma Eğitim ve Sosyal Yardımlaşma Derneği üyeleri tarafından, Dolmabahçe Sanat Galerisi'nde "4 kalem 4 kelam" isimli serginin açılışı yapıldı. Hattatların hocası Hasan Çelebi, kurdele kesim töreninde çok duygulandığını belirterek, "Bugün çok sevinçliyim diyemeyeceğim. Çünkü bugün Osmanlı'nın yaşayan en son hattatı Hamit Aytaç'ın vefat yıldönümü. Sabah onun kabrine ziyarete gittik. Her ne kadar zaman geçmiş olsa da insan hüzünleniyor. Ancak bugün bu gibi iki tane sergiyi açma bahtiyarlığına ulaştığım için de sevinçliyim. Çünkü buradakilerin bir kısmı talebem, bir kısmı da talebelerimin talebeleri. Allah daha iyi sergiler açmayı nasip etsin" dedi.

'Nübüvvet Güneşi' isimli eseriyle epoxy maddesini tuval üzerinde ilk kez kullandığını söyleyen hattat Ömer Şen, eseriyle yenilik arayan çağdaş hat sanatçıları neler yapabilir sorusuna cevap vermeye çalıştıklarını ifade ederek, eserinde Peygamber Efendimizi güneş saçan olarak tasvir etmeye çalıştığını belirtti.

Klasik hat sanatının modern yorumlarını yansıtan "4 kalem 4 kelam" sergisi, 23 Mayıs'a kadar Dolmabahçe Sanat Galerisi'nde sanatseverleri bekliyor. - İSTANBUL

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel 4 Kalem 4 Kelam' Adlı Hat Sanatı Sergisi Açıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement