4 Kişi, Define Hayali Kurbanı - Son Dakika
Güncel

4 Kişi, Define Hayali Kurbanı

4 Kişi, Define Hayali Kurbanı

Hotamış Beldesi Belediye Başkanı Özüdoğru'ya göre, 4 kişinin öldüğü patlama, define aramalarında kullanılacak patlayıcı hazırlanırken meydana geldi.

19.04.2013 14:45  Güncelleme: 20:11

Hotamış Beldesi Belediye Başkanı Mehmet Özüdoğru, 4 kişinin öldüğü 2 kişininde yaralandığı patlamanın olduğu evde, kazı çalışmaları sırasında sert bir cisim ya da taşla karşılaşıldığı için patlayıcı madde hazırlandığını sandıklarını belirterek, "Cahilce bir şey ve üzgünüz. Yaralılardan Yavuz Sözen'in de durumu ağır ve uyutulduğunu duyduk. Ailelerine başsağlığı diliyoruz. Kazı çalışmalarını gizli sürdürmüşler. Beldemiz tarihi zengiliğe sahip değil" dedi.

DAHA ÖNCEDE DEFİNE ARAMIŞLAR

Beldede yaşayan Bekir Ergin ise yıllardır bu bölgede define olduğunun söylendiğini ifade ederek, "Tabii nerede olduğu bilinmiyordu. Bu arkadaşımız orada aramış ve bu hadise meydana geldi. Daha önce farklı yerlerde de aramışlar. Elinde haritası falan yok. Kendisi belirleyip kazı çalışması yaptıklarını duyduk"diye konuştu.

Karapınar'ın Hotamış Beldesi'nde define aramak için kazdıkları tünelde kullanmak için kendi yaptıkları bombanın patlaması sonucu ölen 1'i çocuk 4 kişi toprağa verildi.

TOPRAĞA VERİLDİLER

Konya Faruk Sukan Doğum ve Çocuk Hastanesi morgunda gerçekleştirilen otopsinin ardından Hotamış Beldesi'ne getirilen cenazeler için pazar meydanında cenaze namazı kılındı. Yağmur altında kılınan cenaze namazından sonra olayda hayatını kaybeden ev sahibi Mehmet Emin Yemiş ile kızı Dönay Yemiş, Şabanlı Mezarlığı'na, İskender Gümüşsoy ve Cengiz Akhan da Taşpınar Mezarlığı'na defnedildi. Hotamış Beldesi'nde ise halk arasında patlamada ölen Mehmet Emin Yemiş'in, eve bir hoca getirip okuttuğu söylentisi yayıldı. Hocanın evin tabanında altın olduğunu söylemesi üzerine kazı çalışmalarının başladığı iddia edildi.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel 4 Kişi, Define Hayali Kurbanı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement