52.kütüphane Haftası - Son Dakika
Güncel

52.kütüphane Haftası

Antakya'da 52. Kütüphane Haftası dolayısıyla tören düzenlendi.

28.03.2016 16:03
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Antakya'da 52. Kütüphane Haftası dolayısıyla tören düzenlendi.

Cemil Meriç İl Halk Kütüphanesi'nde gerçekleşen törende konuşan İl Kültür ve Turizm Müdürü Hüsnü Işıkgör, paylaşımların en güzel yerinin kütüphaneler olduğunu belirtti.

Dirayetli olmanın yerinin kütüphaneler olduğunu ifade eden Işıkgör, şöyle devam etti:

"İlimizde 18 kütüphane var. Bunların toplam kitap sayısı 248 bin, okuyan sayısına baktığımızda 368 bin, kütüphanelere kayıtlı kişi sayısına baktığımızda maalesef 1,5 milyon nüfusa sahip bir ilde 36 bin kişi kütüphaneye kayıtlıdır. il genelinde 171 bin kişiye ödünç kitap vermişiz. Bir eksiğimiz var. Bu eksiği bertaraf etmemiz gerekiyor. " dedi.

Işıkgör, il genelindeki kütüphaneleri yenilediklerini ve herkesi kütüphaneye beklediklerini kaydetti.

Cemil Meriç İl Halk Kütüphanesi Müdürü Celal Baz ise 52. Kütüphane Haftasının bu seneki ana temasının 'Küresel anlayış ve kütüphaneler' olarak belirlendiğini söyledi.

Baz, okuma eyleminin insanların güzel görmesine, düşünmesine ve netice olarak güzel yaşamasına vesile olan en etkili araç olduğunu belirtti.

Okumanın anlama gücüne ve konuşma yeteneğini artırdığının altını çizen Baz, şöyle devam etti:

"Okuma eylemini sürekli hale getiren bireyler etraflarında, ülkelerinde ve dünyadaki olayları çok daha iyi görebilir, çözümleyebilme yetisine sahip olurlar. Okuyan, araştıran bireyler ve beyinler geçmişlerini, tarihlerini çok daha iyi bilirler ve geleceklerini de ona göre şekillendirirler. Okuma eylemi yapan bireyler ataletten, miskinlikten uzak ferasetli, cesaretli, çalışkan beyinler yetiştirir ve böylece çevresinin, ülkesini ve geleceğini de güvence altına almış olurlar"

Törende bir yıl içinde en çok kitap okuyan okuyuculara teşekkür belgesi ve hediyeleri verildi.

-Kırıkhan

Kırıkhan ilçesinde de Kütüphaneler Haftası nedeniyle etkinlik düzenlendi. Kaymakam Hasan Gözen, Nuriye Ulviye Civelek Halk Kütüphanesi'nde düzenlenen etkinlikte yaptığı konuşmada, öğrencilere ve velilere kitap okumanın öneminden bahsetti.

Kütüphane Müdürü Behiya Alkan'ın da konuşmasının ardından yıl içerisinde en fazla kitap okuyan öğrenciler ödüllendirildi.

Etkinliğe, Belediye Başkanı Ayhan Yavuz, İlçe Milli Eğitim Müdür Vekili İsmail Sarıkaya katıldı.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel 52.kütüphane Haftası - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement