Mesanesinden 2,5 kilo taş çıktı, "Ömür boyu saklayacağım" dedi - Son Dakika
Güncel

Mesanesinden 2,5 kilo taş çıktı, "Ömür boyu saklayacağım" dedi

Denizli'de Pamukkale Üniversitesi Hastanesi'nde ameliyatla mesanesinden 5 ayrı parça halinde toplam 2,5 kilo ağırlığında taş çıkan Halil Kul, kendini hafiflemiş hissettiğini belirterek, "Komşular ve yakınlarım taşları görmeye geliyorlar, onlar da inanmakta zorlanıyor. Bu taşları ömür boyu saklayacağım" dedi.

30.12.2020 20:02  Güncelleme: 21:35

Pamukkale Üniversitesinde yapılan ameliyatla yapay mesanesinden 5 parça halinde 2 kilogram ağırlığında taş çıkarılan 73 yaşındaki Halil Kul, taşları hatıra olarak saklayacağını söyledi.

Merkezefendi ilçesine bağlı Yeşilyayla Mahallesi'nde ikamet eden işçi emeklisi Halil Kul, AA muhabirine, 16 yıl önce mesane tümörü nedeniyle alınan idrar torbasının yerine kalın bağırsaklardan idrar torbası yapıldığını belirtti.

Mesanesinden 2,5 kilo taş çıktı, 'Ömür boyu saklayacağım' dedi

"AÇIK AMELİYATLA TAŞI ALDILAR, RAHATLADIM"

Ameliyat edildikten bir süre sonra böbreklerinden rahatsızlanarak taş düşürdüğünü anlatan Kul, "14-15 yıldır biriken, düşmeyen taşlar, idrar torbasında kalanlar büyümüş. Rahatsız ediyordu. Dayanamayınca bu yıl doktorlara gittim. Filmlerde bilemediler. En sonunda üniversitede taşı gördüler. Açık ameliyatla taşı aldılar. Çok şükür rahatladım." diye konuştu.

Mesanesinden 2,5 kilo taş çıktı, 'Ömür boyu saklayacağım' dedi

DOKTORLAR DA ŞAŞIRDI

Ameliyatla çıkarılan taşlara doktorların da şaşırdığını dile getiren Kul, "Doktorlar, 'Biz de böyle büyüklükte taşı ilk kez görüyoruz. Mesanede böyle taş mı olur?' diyorlar. 5 parça taş çıktı, ikisi büyük. Hastanede doktorlar, hemşireler hepsi fotoğrafını çekti, merak ettikleri, şaşırdıkları için. Hastaneden taburdu edildikten sonra taşları da eve getirdim. Bu taşları merak edip eve görmeye gelenler oluyor. Bunları ömür boyu saklayacağım." ifadelerini kullandı.

Mesanesinden 2,5 kilo taş çıktı, "Ömür boyu saklayacağım" dedi
Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Mesanesinden 2,5 kilo taş çıktı, 'Ömür boyu saklayacağım' dedi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (4)

  • levent: ne yapsın mıllet aclıktan taş yiyor :) 8 6 Yanıtla
  • Gören Adam: adamı kontrol altında tutmak lazım. Şov değil bu. Ciddi sonuçları olur. 7 0 Yanıtla
  • TONI KURTİS: YUUHH .AMCA YA BUNLARDAN TESPİH YAP. YA DA GÖKTAŞI DİYE NASA YA SAT 1 2 Yanıtla
  • TONI KURTİS: ABİ SEN BUNLARI GÖKTAŞI DİYE NASA YA SAT 0 0 Yanıtla

Advertisement