8 Cana 8 Kez Müebbet - Son Dakika
Güncel

8 Cana 8 Kez Müebbet

8 Cana 8 Kez Müebbet

Adana'da 2,5 yıl önce mal paylaşımı nedeniyle ailesinden 8 kişiyi öldürdüğü iddiasıyla yargılanan Murat Yüksel, 8 kez ağırlaştırılmış ömür boyu hapis cezasına çarptırıldı.

17.01.2012 18:01

Adana'da 2,5 yıl önce mal paylaşımı nedeniyle ailesinden 8 kişiyi öldürdüğü iddiasıyla yargılanan Murat Yüksel, 8 kez ağırlaştırılmış ömür boyu hapis cezasına çarptırıldı.

Huzurevleri Mahallesi'nde 2 Haziran 2009'da miras anlaşmazlığı yüzünden ablası hemşire Nalan Yüksel (40), babası İbrahim Yüksel (64), annesi Günay Yüksel (62), yeğenleri Vedat Yüksel (6), Halil İbrahim Kopar (17), Arif Kopar (19), kardeşinin eşi Ela Gül Yüksel (29) ve kardeşi Ali Yüksel'i (33) öldürdüğü iddiasıyla tutuklu yargılanan Murat Yüksel (39), 2'nci Ağır Ceza Mahkemesi'nde karar duruşmasına çıktı.

'AKIL HASTASIYIM' DEYİP SUSMuşTU

Kendi evinde intihar mektubu yazarken yakalanıp, tutuklanan sanık Yüksel, ilk duruşmada akıl sağlığının yerinde olmadığını öne sürüp susma hakkını kullanmıştı.

İstanbul Adli Tıp Kurumu Gözlem İhtisas Dairesi'nde 3 hafta muayene altında tutulan Yüksel'in doktor, psikolog ve hemşireler tarafından düzenlenen günlük viziteler ve değerlendirmelerde, düzenli uyuduğu ve beslendiği belirtildi. Yüksel'in çevresiyle uyumlu olduğu ve davranış bozukluğu göstermediği anlatıldı.

IQ'SU 100 ÇIKTI

Yüksel, kişilik testine de tabi tutuldu. Bu testte, Yüksel'in kişiliğinde dağılma görülmediği agresif yapıya sahip olduğu belirtildi. Zeka testinde de IQ'sunun normal insanlarda olması gereken 100 derece olduğu belirtildi. Yüksel'in işlediği suça karşı cezai sorumluluğunun da tam olduğu belirtildi.

RAPORDAN SONRA KONUŞTU

Adli Tıp Kurumu'nun raporunun ardından savunma yapan Yüksel, cinayetleri ölen kardeşi Ali Yüksel'in işlediğini iddia etti. Kendisinin suçsuz olduğunu savunan Yüksel şunları söyledi:

"Ben yemek veren gardiyanların dışında kimseyle konuşmuyorum. Herkes benim hakkımda ön yargılı düşünüyor. Ben suçsuzum. Benim suçum, olay yerinde polisi aramayıp, silahı alarak olay yerinden ayrılmam. Avukatımı dinleyerek susma hakkımı kullanmamdır. Bugüne kadar hakkımda söylenenlerin tamamı yalandır. Aileme yönelik bir tasarlamam söz konusu değildir. Ali 2008'de, kendi ve benim çocuklarımı keseceği yönde tehdit mesajları çekmişti. Ali şizofrendir. Bu eylemi Ali gerçekleştirdi."

'AĞABEY NEDEN YAPTIN?'

Olay sırasında hastanede tedavi gören sanık Murat Yüksel'in hayatta kalan tek yakın akrabası kız kardeşi 38 yaşındaki Handan Yüksel, "Ağabeyim öldürmemiştir" diyerek şikayetini geri almştı. Önceki duruşmada, ağabeyinin yazdığı mektubu görene kadar cinayeti işlediğine inanmadığını belirten Handan Yüksel şunları anlatmıştı:

"Ben sürekli görüşüne gidiyordum. Ancak 20 gün önce eşi Nesrin bana 'Bütün resimleri yırtmış. Bu olay tasarlanmış' dedi. Mektup da benim elime yeni geçti. Mektubu gördükten sonra bu cinayeti işlediğine inandım. Benim adıma da bir mektup yazmış ama elime geçmedi. Ben olay sırasında hastanede olduğum için yasımı bile yaşayamadım. Ağabeyim beni ve çocuğumu çok severdi. 7 yıl bana baktı. Ölenler benim ailem. Ağabeyim senden yine de nefret edemiyorum, neden yaptın?"

SON SAVUNMASINDA DA KABUL ETMEDİ

Yaklaşık 32 aydır yargılanan Murat Yüksel, son savunmasında da ölen kardeşi Ali Yüksel'i suçlayarak şunları anlattı:

"Ali bana aile fertlerimizi öldürdüğünü bildiren mesajlar çekti. Küfür ve tehdit içeren mesajlar da çekti. Ben de kalkıp eve gittim. Kapı açılınca başıma silah dayadı. Mutfakta bana ateş etmek istedi. Ama silah tutukluk yaptı. Ben hızlı davranarak elini tuttum. Bu esnada silah ateş aldı. Yani ben sadece Ali'nin ölümüne sebep oldum. Ben 8 yıldır ailemle görüşmüyordum. Ayrıca iddia edildiği gibi maddi sorunum da yoktu. 6 yaşındaki çocuğu öldürmem için bir sebep de yok. Ben öldürmedim. Ayrıca 32 ay süren bu yargılama süresince de önemli araştırmalar yapılmadı. Ben adil yargılanmadığıma inanıyorum. Beraatımı istiyorum."

Mahkeme heyeti, sanık Murat Yüksel'i ailesinden 8 kişiyi tasarlayarak öldürme suçundan ağırlaştırılmış 8 kez ömür boyu hapis cezasına çarptırdı. Ruhsatsız silah bulundurmaktan da 2,5 yıl hapis cezası verdi. Heyet, sanığa ceza verirken indirim uygulamadı.

TEŞEKKÜR ETTİLER

Öldürülen Nalan Yüksel'in eski eşi Celal Kopar, Ela Gül Yüksel'in kardeşleri Selma Doğan ve Fatma Uysal, kararın açıklanmasının ardından mahkeme heyetine teşekkür etti.

Sanık Murat Yüksel ise kız kardeşi Handan Yüksel'e dönerek "Sakin ol" dedi.

MKA(OA/AAA) - Adana

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel 8 Cana 8 Kez Müebbet - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement