8 Mart Dünya Kadınlar Günü - Son Dakika
Güncel

8 Mart Dünya Kadınlar Günü

Tekirdağ'da, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla tören düzenlendi.

08.03.2017 16:54

Tekirdağ'da, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla tören düzenlendi.

Tören, Valilik önündeki, Atatürk anıtına çelenk sunulması ve İstiklal Marşının okunması ile başladı.

Türkiye Kadınlar Birliği Tekirdağ Şubesi Başkanı Özlem Yılmaz, törende yaptığı konuşmada vatan için Türk kadınları olarak her türlü görev ve fedakarlığa hazır olduklarını söyledi.

Türk kadınlarının Kurtuluş savaşında olduğu gibi sıkı sıkıya bağlı olmaya devam edeceğini vurgulayan Yılmaz, şunları kaydetti.

"Bugün 8 Mart Dünya Kadınlar Günü. Eğer dünyamızda hala dövülen tecavüze uğrayan kadınlarımız var ise töre cinayetleri devam ediyorsa, bitmeyen savaşlar ve yanlış politikalar nedeniyle en çok kadınlar ve çocuklar zarar görüyorsa kadınlarımız karar mekanizmalarında yer almıyor söz sahibi olmuyorlarsa, kadınları erkeklerin arkasında görmüyoruz düşüncesi her toplumda devam ediyorsa, Ailede ve toplumda kadına yönelik şiddet yaşanıyorsa bu yüzden 8 Mart bu yüzden kadınların gücü diyoruz. Kurtuluş savaşında olduğu gibi sıkı sıkıya bağlı olmaya devam edeceğiz. Görünmez çivilerle bağlı olduğumuz vatan sevgisi bayrak sevgisi ve Atatürk sevgisi muhtaç olduğumuz kudrete her zaman verecektir. Bugün de her türlü olumsuzluklar karşısında Türk kadınları olarak her türlü fedakarlığa ve göreve hazırız."

Tören, Trakya yöresine ait çeşitli yöresel oyunların ardından son buldu.

Törene Tekirdağ Büyüşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak, Süleymanpaşa Belediye Başkanı Ekrem Eşkinat, CHP İl Başkanı Recep Ökten ve CHP Tekirdağ Kadın Kolları Başkanı Fatma Ormancı katıldı.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel 8 Mart Dünya Kadınlar Günü - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement