Dolandırıcılar Paraları Çöpe İstiyor - Son Dakika
Son Dakika Logo

Dolandırıcılar Paraları Çöpe İstiyor

Dolandırıcılar Paraları Çöpe İstiyor
26.08.2013 18:10  Güncelleme: 21:10

Telefonla dolandırıcılık yapan şüphelilerin son aylarda uyguladıkları paraları çöpe bıraktırma uygulaması güvenlik kameralarına yansıdı.

İstanbul'da kendilerini savcı, polis gibi gösterip, telefonla aradıkları kişilerden, para ya da ziynet eşyası isteyen dolandırıcıların, son aylarda dolandırdıkları kişilerden para ve ziynet eşyalarını çöp kutularına bırakmalarını istedikleri öğrenildi.

SON YÖNTEM KADIKÖY'DE GERÇEKLEŞTİ

Bu yöntemle gerçekleştirilen son dolandırıcılık olaylarından biri geçtiğimiz ay Kadıköy'de gerçekleşti. Saniye saniye görüntülenen olayda telefonla konuşarak Kadıköy'de bir parka gelen mağdur kadın H.E. önce bir banka oturuyor. Emekli olduğu öğrenilen H.E. telefonda kendisini "Komiser Murat" olarak tanıtan bir kişinin verdiği talimatlar gereği Beşiktaş'tan vapura binerek geldiği Kadıköy'deki bir parkta elindeki poşeti bankın yanında bulunan çöp tenekesine bırakıyor. Kadın daha sonra yine telefonla konuşarak banktan kalkıp hızla uzaklaşıyor. Kadının banktan kalkmasından kısa süre sonra 10 metre kadar yakında bekleyen bir kişi aynı çöp tenekesine bir şey atıyormuş gibi yaparak içinde para ve ziynet eşyaları bulunan çantayı alıyor ve oradan uzaklaşıyor.

Yetkililer olayla ilgili soruşturmanın çok yönlü sürdüğünü zanlıların yakalanması için çalışmaların devam ettiği belirttiler.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Dolandırıcılar Paraları Çöpe İstiyor - Son Dakika


Advertisement