83 Yaşındaki Demirci Ustası Gençlere Örnek - Son Dakika
Güncel

83 Yaşındaki Demirci Ustası Gençlere Örnek

83 Yaşındaki Demirci Ustası Gençlere Örnek

Manisa'da yaşayan 83 yaşındaki demirci ustası Hasan Oruç, ilerlemiş yaşına rağmen çalışmaya devam ederek, gençlere örnek oluyor.

16.03.2013 12:47  Güncelleme: 17:22

13 yaşında başladığı ve 70 yıldır severek yaptığı demircilik mesleğinde çok sayıda çırak yetiştiren Hasan Oruç, şimdi 58 yaşındaki oğlu Ali Oruç ile çalışıyor. İki yıl önce Manisa'da yılın esnafı seçilerek ahilik cübbesi giydiğini belirten Hasan Oruç, "Kürek, balta, nacak, pulluk, çapa, kazma, maşa, tütün dikim aleti gibi çeşitli araç ve gereçleri yaptım. Demirci dükkanımda sabahları erkenden ocağı yakarım. Bu mesleğin aşığıyım. Mesleğimi oğlumla birlikte yapmaktayım. Ancak elim ayağım tutmazsa işimi bırakırım" dedi.

İlerlemiş yaşına rağmen mesleğini yılmadan yapan Hasan Oruç'a büyük saygı duyan esnaf da kendisini örnek alıyor. Babasının yanında yetişen Ali Oruç da "Babamla bu mesleği 43 yıldır yapmaktayız. Hala beni ikaz ettiği yerler olur. Demiri keseriz, maşayla alarak ocağın başına geçer, iyice kızarana kadar tutar ve balyozla ne yapılacaksa birlikte döverek şekil veririz. Bazen bana, 'Oradan vurulmaz, yanından vuracaksın' diye çıkıştığı da oluyor. Gerçekten bu yaşına rağmen bana yine mesleğini öğretmeye devam ediyor. Bazen ben yoruluyorum ama babam 'Devam' diyor. Bir işi eline aldığında bitirmeden de istirahat etmez" diye konuştu.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel 83 Yaşındaki Demirci Ustası Gençlere Örnek - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement