85 Yıllık Cami 9 Yıl Sonra Yeniden İskilip'te - Son Dakika
Güncel

85 Yıllık Cami 9 Yıl Sonra Yeniden İskilip'te

85 Yıllık Cami 9 Yıl Sonra Yeniden İskilip\'te

1928 yılında çivi kullanılmadan yapılan tarihi ahşap cami, Çorum'un İskilip İlçesi Belediye Başkanı Sezer'in girişimleri ile geri getirildi.

05.03.2013 11:16  Güncelleme: 11:36

Çorum'da 1928 yılında çivi kullanılmadan yapılan tarihi ahşap cami, 2004 yılında götürüldüğü Balıkesir'in Edremit İlçesi'nden, Çorum'un İskilip İlçesi Belediye Başkanı Numan Sezer'in girişimleri ile geri getirildi.

Çorum'dan 9 yıl önce götürüldüğü Balıkesir'in Edremit İlçesi'nden tekrar geri getirilen 85 yıllık tarihi ahşap cami sevinç yarattı. 17 metre yüksekliğinde minareye sahip ahşap geçme tekniği ile inşa edilen, 25 ton ağırlığındaki tarihi cami, İskilip Belediyesi restorasyon atölyesi ekipleri tarafından bulunduğu Balıkesir'in Edremit ilçesinden 4 günlük çalışma sonucu sökülerek getirildi.

Tarihi ahşap caminin tekrar İskilip'e kazandırılmasından büyük onur duyduklarını belirten Belediye Başkanı Numan Sezer, göreve geldikleri günden bu yana tarihi, kültürel ve geleneksel değerleri korumak adına önemli işler gerçekleştirdiklerini, 9 yıl aradan sonra tarihi ahşap camiyi tekrar İskilip'e kazandırmanın mutluluğu içerisinde olduklarını ifade etti. Başkan Sezer, caminin en kısa sürede müze ve ibadethane olarak hizmet vermeye başlayacağını belirtti.

Caminin nereye kurulacağı konusunda çalışmaların sürdüğü bildirildi. - Çorum

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel 85 Yıllık Cami 9 Yıl Sonra Yeniden İskilip'te - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement