9 Avukata Tutuklama (1) - Son Dakika
Güncel

9 Avukata Tutuklama (1)

9 Avukata Tutuklama (1)

Dhkp/c soruşturması kapsamında gözaltına alınan aralarında Çağdaş Hukukçular Derneği (ÇHD) Başkanı Selçuk Kozağaçlı ile ÇHD İstanbul Şubesi Başkanı Taylan Tanay'ın da olduğu 9 avukat "silahlı terör örgütüne üye olmak" suçundan tutuklandı.

21.01.2013 13:52

Dhkp/c soruşturması kapsamında gözaltına alınan aralarında Çağdaş Hukukçular Derneği (ÇHD) Başkanı Selçuk Kozağaçlı ile ÇHD İstanbul Şubesi Başkanı Taylan Tanay'ın da olduğu 9 avukat "silahlı terör örgütüne üye olmak" suçundan tutuklandı. Avukat Efkan Bolaç ise serbest bırakıldı.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'nca yürütülen terör örgütü DHKP/C'ye yönelik operasyonda gözaltına alınan ve dün adliyeye getirilen 12 avukatın sorgusu bugün öğle saatlerinde tamamlandı. Savcılık ve mahkeme sorgu işlemleri 24 saat sürdü.

10 AVUKAT TUTUKLANMA İSTEMİYLE SEVK EDİLDİ

Savcılık sorgularının avukatlar Avni Güçlü Sevimli, Barkın Timtik, Şükriye Erden, Naciye Demir, Nazan Betül Vangölü Kozağaçlı, Taylan Tanay, Ebru Timtik, Günay Dağ, Selçuk Kozağaçlı ve Efkan Bolaç tutuklanmaları talebiyle özgürlük hakimliğine sevk edildi. Avukatlar Güray Dağ ile Gülvin Aydın ise savcılık sorgusunun ardından serbest bırakıldı.

'AVUKAT BOLAÇ HAKKINDA DELİL VAR AMA ADLİ KONTROL YETERLİ' KARARI

Nöbetçi sorgu hakimliğine dün geç saatlerde sevk edilen şüphelilerin sorgusu bugün öğle saatlerine kadar sürdü. Nöbetçi sorgu hakimi Yakup Kaya tarafından yeniden sorgulanan avukatlardan Efkan Bolaç hakkında kuvvetli suç şüphesinin varlığını gösteren olguların ve tutuklama sebeplerinin bulunduğu belirtildi. Ancak tüm dosya kapsamı dikkate alındığında Bolaç için adli kontrol hükümlerinin yeterli olacağını ve tutuklamanın ölçülü olmayacağını belirten Hakim Yakup Kaya, avukat Efkan Bolaç'ın serbest bırakılmasına karar verdi. Bolaç için yurtdışına çıkış yasağı kondu.

Hakim Yakup Kaya, avukatlar Selçük Kozağaçlı, Taylan Tanay, Barkın Timtik, Ebru Timtik, Avni Güçlü Sevimli, Şükriye Erden, Naciye Demir, Nazan Betül Vangölü Kazağaçlı ve Günay Dağ'ın üzerlerini yüklenen suçu işledikleri hususunda kuvvetli suç şüphesinin varlığını gösteren olguların bulunduğunu belirtti. Teknik takip, fiziki takip, aleyhte tanık beyanı, gizli tanık beyanları dikkate alındığında avukatların üzerine atılı suçun tutuklamayı gerektirir suçlardan olduğunu belirten Hakim, 9 avukatın da tutuklanmasına hükmetti.

(BB) - İstanbul/ Şişli

Kaynak: DHA

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement