9 Yaşındaki Elif Nur Elektrikler Kesilirse Ölecek - Son Dakika
Güncel

9 Yaşındaki Elif Nur Elektrikler Kesilirse Ölecek

9 Yaşındaki Elif Nur Elektrikler Kesilirse Ölecek

Bursa'nın İnegöl ilçesinde ikamet eden Arslan ailesinin 9 yaşındaki west sendromu olan kızları Elif Nur Arslan, sürekli makineye bağlı olarak yaşıyor.

22.12.2012 17:25

Bursa'nın İnegöl ilçesinde ikamet eden Arslan ailesinin 9 yaşındaki west sendromu olan kızları Elif Nur Arslan, sürekli makineye bağlı olarak yaşıyor. Ancak beldede yaşanan elektrik kesintileri, küçük kızın hayatını tehdit ediyor.

Bağlı olduğu makine 10 dakikada bir balgamını çekmezse, nefes alamayan 9 yaşındaki Elif Nur Arslan, Yenice beldesinde sürekli yaşanan elektrik kesintileri nedeni ile zor durumda. Babası şehir dışında çalışan Elif Nur'un annesi Ayşe Arslan, yaşadıkları sıkıntıları yaşlı gözlerle anlatırken, elektrik kesildiğinde küçük kızın ağzındaki balgamı hortum yardımıyla kendi ağzıyla çektiğini söyledi. Elektrik kesintilerine çözüm bulunamadığından, Ayşe Arslan kızı için hayırseverlerden jeneratör yardımı istedi.

Doğum sırasında beynine oksijen gitmediğinden west sendromlu hastalığına yakalanan Arslan ailesinin kızları doğduğu günden bu yana hastalıkla mücadele ediyor. 2012 yılı Nisan ayında acil serviste çocuk doktoru olmadığından hava ambulansı ile İstanbul'a sevk edilmişti. 4 ay İstanbul'da tedavi altında kalan küçük Elif Nur, son 4 aydır da evinde makinelere bağlı olarak yaşıyor. Konuşamayan ve hareket edemeyen küçük kız, bağlı olduğu makine 10 dakikada bir balgamını çekmezse nefes alamayarak ölüm tehlikesi ile karşı karşıya kalıyor. Ayrıca, Elif Nur'un nefes almasını sağlayan oksijen makinesinin de en az yarım saatte bir çalışması gerekiyor.

6 SAT ELEKTRİK KESİLDİ, ANNESİ BALGAMI HORTUMLA ÇEKTİ

Hayatı bağlı olduğu makinelerin çalışmasına bağlı olan küçük kız, beldede sürekli yaşanan elektrik kesintileri nedeni ile ölümle burun buruna yaşıyor. Önceki gün saat 14.30'da giden elektrikler akşam saat 20.30'da gelince, Arslan ailesi de UEDAŞ'a tepki gösterdi. Hemen her gün elektrik kesintisi yaşandığını belirten küçük kızın annesi Ayşe Arslan, kızının bağlı olduğu makinelerin 24 saat çalışması gerektiğini söyledi. Elektrikler kesildiğinde kızının balgamını bir hortum yardımıyla kendi ağzıyla çektiğini anlatan acılı anne, yetkililerden yardım istedi.

AMBULANSLA HASTANEYE GİDİNCE GERİ GETİRMİYORLAR

Kızının hastalığı ve yaşadıkları zorlukları anlatan anne Ayşe Arslan, "Çocuğumuz engelli, makineye bağlı bir şekilde yaşıyor. Makineyle 10 dakikada bir balgamını çekmemiz gerekiyor. Elektrik olmayınca zor durumda kalıyoruz. Bugün elektrikler 14.30'da gitti, akşam 20.30'da geldi. 6 saat boyunca balgamını ağzına hortum sokarak kendimiz çektik. Ambulans çağırıp hastaneye gittiğimizde de ambulansla dönüşümüz olmuyor. Geriye getirmiyorlar. Gelirken de giderken de makinenin bağlı olması gerekiyor. Onun için hastaneye de gidemiyoruz elektrik kesildiğinde. Evimiz de 3. katta, ben taşıyamıyorum. Zorlanıyoruz. Elektrikler sık sık gidiyor, her zaman aynı şeyi yaşıyoruz" dedi.

HAVA AMBULANSIYLA İSTANBUL'A SEVK EDİLMİŞTİ

Kızının 9 yıldır hasta olduğunu ve 4 aydır da makineye bağlı yaşadığını belirten Ayşe Arslan, "4 Nisan'da hava ambulansıyla bizi İstanbul'a götürdüler. 120 gün yoğun bakımda yattı. 120 gün sonunda taburcu olduk" diye konuştu.

Elektrik kesintileri ile ilgili yaşadıklarını da anlatan Ayşe Arslan, "Elektrikler gidince UEDAŞ'ı aradık, gece 00.00'da elektriklerin geleceğini söylediler. Hastaneye gitsem ben o saatte nasıl geri geleceğim. Bir akrabamızın jeneratörü var, birkaç kez oraya götürdüm. Ama her zaman taşıyamıyoruz, götüremiyoruz. Karda, yağmurda, çamurda götürülmüyor" şeklinde konuştu.

İstanbul'da bir inşaat firmasında çalışan baba Adnan Arslan da yaşadıkları sıkıntıyı telefonda anlattı. Kızının yanında olamadığı için üzgün olduğunu belirten Arslan, "Burada merak içerisindeyim. Yine elektrik kesildi mi, kızım iyi mi diye düşünmekten kendimi alamıyorum. Çünkü biliyorum elektrikler sık sık kesiliyor" dedi.

HAYIRSEVERLERE JENERATÖR ÇAĞRISI

Anne Ayşe Arslan, elektrik kesintilerine çözüm bulunamadığını vurgulayarak, hayırseverlerden kızı için jeneratör istedi. - BURSA

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel 9 Yaşındaki Elif Nur Elektrikler Kesilirse Ölecek - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement