Ab, Demokratikleşme Paketi'ni Yorumladı - Son Dakika
Son Dakika Logo

Ab, Demokratikleşme Paketi'ni Yorumladı

Ab, Demokratikleşme Paketi\'ni Yorumladı
08.10.2013 12:38

AB, kamuda başörtüsü yasağının kaldırılmasını yorumladı: "Türkiye'de bu konuda artan mutabakatı memnuniyetle karşılıyoruz"

Avrupa Birliği, kamuda başörtüsü yasağının kaldırılmasını yorumlarken, toplumun bu konuda her geçen gün daha fazla fikir birliği içinde olmasını memnuniyetle karşıladığını duyurdu.

AB Komisyonu'nun genişleme ve komşuluk politikasından sorumlu Üyesi Stefan Füle'nin sözcüsü Peter Stano, AA'ya yaptığı açıklamada, "(Kamuda başörtüsü konusunda) Avrupa genelinde farklı kurallar ve uygulamalar mevcut, yekpare bir standart bulunmuyor. Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi geçmişte bu konunun ülkelerin kendi kararına bırakılmasına hükmetmişti. Bu açıdan AB Komisyonu siyasi kriterlere uyum kapsamında (daha önce) bu konuda yorum yapmadı" dedi.

Daha önce Türk toplumunun bu konuda bir uzlaşmaya varması gerektiğini dile getirdiklerini hatırlatan Stano, "Bu meselede Türk toplumunda artan mutabakatı, memnuniyetle karşılıyoruz. Bu mutabakat inancı ve görüşü ne olursa olsun, çevre baskısı dahil her türlü baskıdan muaf olarak Türk kadınının özgür tercihini güvence altına almalıdır" ifadesini kullandı. - Brüksel

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Ab, Demokratikleşme Paketi'ni Yorumladı - Son Dakika


Advertisement