AB'den "FETÖ'nün Darbe Girişiminde Kesinlikle Rolü Var" Açıklaması - Son Dakika
Güncel

AB'den "FETÖ'nün Darbe Girişiminde Kesinlikle Rolü Var" Açıklaması

AB Komisyonunun Birinci Başkan Yardımcısı Frans Timmermans, Fetullahçı Terör Örgütü'nün kesinlikle darbe girişiminde rol oynadığına dair artan işaretler bulunduğunu söyledi.

16.11.2016 10:18  Güncelleme: 11:16

Belçika'da yayın yapan haftalık dergi Knack'a konuşan AB Komisyonunun Birinci Başkan Yardımcısı Frans Timmermans, "Darbe girişimine ilişkin dışarıda çok az empati gördüklerini söyleyen Türklerin bu konuda haklılık payı var. Desteğimizde daha cömert olabilirdik." dedi.

"GÜLEN HAREKETİNİN PARMAĞI VAR"

Avrupa'nın darbe girişimini hafife aldığını kaydeden AB yetkilisi, "Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Gülen hareketinin darbe girişimindeki rolüne ilişkin açıklamalarının tamamen manasız olmadığı artık açık. ABD'deki araştırmalar temelinde, hareketin darbede kesinlikle rol oynadığına ilişkin artan işaretler var." diye konuştu.

Timmermans'ın açıklamalarıyla üst düzey bir AB Komisyonu yetkilisi, ilk kez FETÖ'nün darbe girişimdeki rolünü kabul etmiş oldu.

"FETULLAH GÜLEN'İN GÜNLERİ SAYILI"

Knack ise röportajın girişinde, "Fetullah Gülen'in günleri sayılı. ABD Başkanı seçilen Donald Trump, Gülen hareketinin liderini iade edebileceğini söyledi. AB Komisyonu da buna karşı görünmüyor" değerlendirmesinde bulundu.

Öte yandan, röportajın yayımlanmasının ardından Belçika ve Hollanda'daki FETÖ mensupları, Timmermans'ı sözlerini geri alması için açıklama yapmaya zorlamaya başladı.

AB\'den "FETÖ\'nün Darbe Girişiminde Kesinlikle Rolü Var" Açıklaması
Kaynak: AA

Son Dakika Güncel AB'den 'FETÖ'nün Darbe Girişiminde Kesinlikle Rolü Var' Açıklaması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    SonDakika.com'da yer alan yorumlar, kullanıcıların kişisel görüşlerini yansıtır ve sondakika.com'un editöryal politikası ile örtüşmeyebilir. Yorumların hukuki sorumluluğu tamamen yazarlarına aittir.

Advertisement