AB Yüksek Temsilcisi Ashton, Bosna Hersek'te - Son Dakika
Güncel

AB Yüksek Temsilcisi Ashton, Bosna Hersek'te

AB Yüksek Temsilcisi Ashton, Bosna Hersek\'te

Avrupa Birliği (AB) Dışişleri ve Güvenlik Politikası Yüksek Temsilcisi Catherine Ashton, AB'nin, Bosna Hersek'e entegrasyon sürecinde yardımcı olmak adına çabalarını sürdüreceğini belirtti.

13.03.2014 01:18

Avrupa Birliği (AB) Dışişleri ve Güvenlik Politikası Yüksek Temsilcisi Catherine Ashton, AB'nin, Bosna Hersek'e entegrasyon sürecinde yardımcı olmak adına çabalarını sürdüreceğini belirtti.

Bosna Hersek'in başkenti Saraybosna'daki temasları kapsamında Ashton, ilk olarak Bosna Hersek Üçlü Devlet Başkanlığı Konseyi Başkanı Bakir İzzetbegoviç, Hırvat Üyesi Jelyko Komşiç ve Sırp Üyesi Neboyşa Radmanoviç ile cumhurbaşkanlığı binasında bir araya geldi.

Ashton, daha sonra Bosna Hersek Bakanlar Kurulu Başkanı Vyekoslav Bevanda, Dışişleri Bakanı Zlatko Lagumciya, Bosna Hersek Federasyonu Başbakan Nermin Nikşiç ve Bosna Sırp Cumhuriyeti Jelyka Tsviyanoviç ile ayrı ayrı görüştü.

Ashton, basına kapalı gerçekleştirilen ziyaretlerinin ardından, AB Bosna Hersek Delegasyonu binasında düzenlediği basın toplantısında, Bosna Hersek'in ilerlemesi ve kalkınması için en büyük sorumluluğun Bosnalı siyasilere ait olduğunu belirtti.

"AB'nin, Bosna Hersek'e entegrasyon sürecinde yardımcı olmak adına çabalarını sürdüreceğini" belirten Ashton, bu süreçte Bosna Hersek'in de AB üyeliği için her alanda köklü adımlar atması gerektiğini söyledi.

Ashton, "Bizler, farklı etnik yapısıyla istikrarlı bir Bosna Hersek'in AB'de yer almasını istiyoruz. Bunun anahtarı, Bosna Hersek'li siyasi liderlerin ellerindedir. Ekonomi, sosyal güvenlik sistemi, ticaret, hukuk ve insan hakları konularında reformlar hızla yapılmalı" diye konuştu.

Bosna Hersek'teki protestoların, sosyal ve ekonomik nedenlerden kaynaklandığını belirten Ashton, bu olayların ülkede değişim için gerekli adımların bir an önce atılması gerektiğinin kanıtı olduğunu kaydetti.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel AB Yüksek Temsilcisi Ashton, Bosna Hersek'te - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement