Abant Alası İçin Uşak'ta Yetişti - Son Dakika
Güncel

Abant Alası İçin Uşak'ta Yetişti

Abant Alası İçin Uşak\'ta Yetişti

Uşak'ın Banaz İlçesi'ndeki Baltalı Göleti'ne dört yıl önce bırakılan 35 bin Abant Alası cinsi yavru alabalığın üreme yapabilecek anaç balık olgunluğuna ulaşması, yüzleri güldürdü.

06.03.2015 11:09
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Uşak'ın Banaz İlçesi'ndeki Baltalı Göleti'ne dört yıl önce bırakılan 35 bin Abant Alası cinsi yavru alabalığın üreme yapabilecek anaç balık olgunluğuna ulaşması, yüzleri güldürdü.

Orman ve Su İşleri Bakanlığı tarafından Bolu Abant Gölü'nde alabalık popülasyonunun azalması üzerine 'Abant Alası' alabalık ırkının korunması amacıyla çalışma başlatıldı. Bu kapsamda dört yıl önce Trabzon'daki bir balık üretim tesisinden getirilen 35 bin yavru alabalık, Uşak'ın Banaz ilçesindeki Baltalı Göleti'ne bırakıldı. Geçen zamanla gölete uyum sağlayan alabalıklar, yavru verebilecek anaç balık olgunluğuna ulaştı. Uşak'a gelen Abant Doğal Alabalık Üretim İstasyonu yetkilileri, inceleme amaçlı 60 santimetre uzunluğa ulaşan bir balığı yakaladı. Bolu'daki Abant doğal Alabalık Üretim İstasyonu'na götürülen alabalıktan örnek amaçlı yumurta sağımını gerçekleştirildi.

ÖNEMLİ BAŞARI

Göletten alabalık teminine başladığını ifade eden Olta Balıkçılığı Federasyonu Başkanı İsmail Atalay, "Baltalı Göleti'ndeki çalışmalar Banaz Belediyesi Başkanlığı ile Olta Balıkçılığı Federasyonu'nun işbirliğiyle yürütülüyor. Gölete dört yıl önce bırakılan Abant Alası cinsi alabalıklar, anaç balık durumuna geldi. Yetkililerin göletten aldıkları anaç Abant alasının sağımı sonucu yumurtalar başarılı bir şekilde açıldı ve yavrular üretilerek Abant Gölü'ne salındı. Su ürünleri stoklarının özellikle yerinde korunması bizler için çok önemli. Bolu Abant Göleti'nin su kalitesi ile aynı özelliği gösteren Baltalı Göleti'nde aşılamanın başarıya ulaşması bizleri memnun etti. Baltalı Göleti'nin ileriki zamanlarda statüsünün değiştirilerek Abant Alası anaçlarının tabii olarak yaşadığı bir gölet yapılması hedefleniyor" dedi. - Uşak

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Abant Alası İçin Uşak'ta Yetişti - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement