ABD 2 Hizbullah Liderini Terör Listesine Aldı - Son Dakika
Son Dakika Logo
Son Dakika Uygulamayı yükle! YÜKLE

ABD 2 Hizbullah Liderini Terör Listesine Aldı

Google algoritmasına bırakmayın, okuyacağınız haberi siz seçin! Tıkla ve ekle
ABD 2 Hizbullah Liderini Terör Listesine Aldı

ABD Dışişleri Bakanlığı, Hizbullah'ın lider kadrosunda olduğu iddia edilen Ali Damuş ve Mustafa Muğniye'yi küresel teröristler listesine ekledi.

ABD Dışişleri Bakanlığı, Hizbullah'ın lider kadrosunda olduğu iddia edilen Ali Damuş ve Mustafa Muğniye'yi küresel teröristler listesine ekledi.

Bakanlıktan yapılan yazılı açıklamada, ABD'nin ulusal güvenliğine tehdit oluşturduğu gerekçesi ile Amerikalıların Damuş ve Muğniye ile irtibatı yasaklanmakla birlikte, onların ABD'de varsa tüm mal varlığının dondurulmasının da kararlaştırıldığı ifade edildi.

Açıklamada, Hizbullah'ın dış ilişkilerden sorumlu üst düzey yetkililerinden biri olduğu iddia edilen Damuş'un aynı zamanda Hasan Nasrallah'ın da yardımcılarından olduğu kaydedildi.

Bakanlık açıklamasında, Hizbullah'ın eski komutanlarından Mustafa Bedreddin'in yeğeni ve İmad Muğniye'nin oğlu olduğu belirtilen Mustafa Muğniye ile ilgili de şu ifadelere yer verildi:

"'Mustafa Muğniye, bir zamanlar Hizbullah'ın terör faaliyetlerinin alt yapısına yardım etmek üzere örgütün Golan Tepeleri'ndeki operasyonlarını yönetiyordu."

Kaynak: AA