ABD'nin San Francisco kentindeki Çin Konsolosluğu, binalarına kundaklama girişiminde bulunulduğunu bildirdi.
Konsolosluğun internet sitesinden yapılan açıklamada, çarşamba gecesi konsolosluk yakınlarına araçla gelen bir kişinin binanın önüne boşalttığı iki kova benzini tutuşturduğu belirtildi.
Açıklamada, alevlerin binaya ciddi zarar verdiği, konsolosluk çalışanlarıyla civardaki vatandaşların güvenliğinin tehlikeye atıldığı vurgulanarak durumun şiddetle kınandığı ifade edildi.
Olayı "alçakça bir sabotaj" diye niteleyen Çin Konsolosluğu, Amerikan makamlarından acilen soruşturma başlatılması talebinde bulunduklarını da kaydetti.
Saldırganın kimliğine ve saldırının gerekçesine ilişkin henüz açıklama yapılmadı. - Ankara
Son Dakika › Güncel › ABD'deki Çin Konsolosluğu'na Kundaklama Girişimi - Son Dakika
Masaüstü bildirimlerimize izin vererek en son haberleri, analizleri ve derinlemesine içerikleri hemen öğrenin.