ABD'den, 3 DHKP-C'linin Başına 3 Milyon Dolar Ödül - Son Dakika
Güncel

ABD'den, 3 DHKP-C'linin Başına 3 Milyon Dolar Ödül

ABD Dışişleri Bakanlığı, 2013'te Ankara'da Büyükelçiliği'ne saldırıda bulunan DHKP-C liderlerinin başına ödül koydu.

02.04.2014 22:59  Güncelleme: 09:16

ABD Dışişleri Bakanlığı, 2013'te Ankara'daki Amerikan Büyükelçiliği'ne saldıran DHKP-C'nin üç liderinin başına 3 milyon dolar ödül koydu.

BAŞLARINA ÖDÜL KOYDU

ABD Yönetimi, 2013 Şubatı’nda Ankara’daki Amerikan  Büyükelçiliği’ne düzenlediği saldırıyla biri canlı bomba iki  kişinin ölümüne, bir kişinin de ağır yaralanmasına neden olan  Devrimci Halk Kurtuluş Partisi-Cephesi (DHKP-C) örgütünün lider  kadrosunun başına ödül koydu. 

3 MİLYON DOLAR VERECEK

Amerikan Dışişleri Bakanlığı, yayınladığı yazılı bildiriyle,  örgütün yönetim kadrosundaki Musa Aşoğlu, Zerrin Sarı ve Seher  Şen’in yakalanmasına yardım edecek olanlara her biri için 3 milyon  dolar vereceğini duyurdu.

HEDEFTE LİDERLER VAR

“Adalet için Ödül” başlığıyla yapılan açıklamada, şöyle denildi:  “ABD Dışişleri Bakanlığı’nın Adalet için Ödül programı, DHKP-C  terörist örgütünün üç önemli lideriyle ilgili bilgiye ödül vaat  etmektedir. Bakanlık, Musa Aşoğlu, Zerrin Sarı ve Seher Demir  Şen’in her biri için, bulundukları yere dair bir bilgiye 3 milyon  dolara kadar ödül verme konusunda yetkilendirilmiştir.”

"TERÖR ÖRGÜTÜ" HATIRLATMASI

Amerikan Dışişleri Bakanlığı, ödül duyurusunda yaptığı  bilgilendirmede, DHKP-C’nin, Devrimci Sol ve Dev-Sol örgütlerinin  bölünmesinden sonra 1994’te kurulduğunu belirtti. Ve grubun 1990’lardan beridir, hem ABD hem NATO hem de Türkiye’ye ait askeri  ve diplomatik personel ve tesisler dahil olmak üzere ABD’nin  menfaatlerini hedef aldığını vurguladı. Eylemler sonrası da, 8  Ekim 1997’de DHKP-C’nin ABD Dışişleri Bakanlığı tarafından  “terörist örgüt” olarak tanımlandığını hatırlattı. Açıklamada,  grupla bağlantılı bir intihar bombacısının geçen sene Ankara’daki  Amerikan Büyükelçiliği’ne saldırdığı ve Türk güvenlik görevlisi  Mustafa Akarsu’nun ölümüne neden olduğu bilgisi de verildi. ABD  Dışişleri Bakanlığı, başına ödül konulan DHKP-C yöneticileri  hakkında ise şu bilgileri verdi:

Musa Aşoğlu (53): DHKP-C’nin en üst düzey karar organı merkez  komite üyesi. Grubun finansal işleri ve Avrupa’daki bağış toplama  faaliyetlerini yönettiği düşünülüyor. DHKP-C’ye Hollanda’da  yaşadığı sırada 1990’larda katıldı. Çıkan haberlere göre de,  2008’de ölen, örgütün kurucusu Dursun Karataş’ın ardından grubun  liderliğini devraldı. 1 Şubat 2013’te ABD Ankara Büyükelçiliği’ne,  Mart 2013’te de AK Parti Genel Merkezi’ne düzenlenen saldırıların  sorumlusu olduğu haberleri yer aldı.

Zerrin Sarı:  DHKP-C’nin kurucusu Karataş’ın karısı ve örgütün  merkez komite üyesi. Sarı’nın Belçika, Hollanda ya da Almanya’da  yaşadığına inanılıyor.

Seher Demir Şen: 1980’lerde Dev-Sol’a, 1994’te kurulunca da DHKP- C’ye katıldı. Halen DHKP-C’nin merkez komitesinde hizmet ediyor.  Şen’in bilinen en son yaşadığı yer Yunanistan’dı ama Yunan terörle  mücadele çalışmaları ve güvenlik güçlerinin operasyonları  nedeniyle ülkeyi terk etti. Şu anda nerede olduğu teyit edilemedi.

 

ABD\'den, 3 DHKP-C\'linin Başına 3 Milyon Dolar Ödül
Kaynak: Haberler.Com

Son Dakika Güncel ABD'den, 3 DHKP-C'linin Başına 3 Milyon Dolar Ödül - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (4)

  • KARTAL TAŞ: bu işde bir hayır görmüyorum amerika boşa ödül koymaz kendi ajanları olmasın bunlar sonrada amerikayı satanlardan :) 16 2 Yanıtla
  • Nurettin GÜN: ABD dışişleri bakanlıgı DHKP,C,PKK HİZBULLAH MİLLİYETCİLER ve daha bir sürü örgüt tetikcilerini perde arkasından kullanan tiçari sır sermaye baronlarının başına ödül koysaydınız suyu gözünden kapatırdınız bu tetikciler satlık kurbanlık koyun gibidirler işleri bittimi kesilirler. 14 3 Yanıtla
  • Turan YILDIZHAN: chp.liler duymasın kudururlar :D aferin amerika iyi yapmışsın 8 7 Yanıtla
  • bi düşünün ya...: ABDnin işi bitti galiba, kullan at modeli mi bu ABD... 5 4 Yanıtla

Advertisement