ABD, Myanmar ve Kamboçya'ya Yaptırım Uyguladı - Son Dakika
Son Dakika Logo

ABD, Myanmar ve Kamboçya'ya Yaptırım Uyguladı

08.09.2025 21:58

ABD, dolandırıcılık ağına karşı Myanmar ve Kamboçya'da 19 hedefe yaptırım uyguladı.

ABD Hazine Bakanlığı, Myanmar ve Kamboçya'da ABD vatandaşlarına yönelik faaliyet yürüten dolandırıcılık ağıyla bağlantılı bazı hedefleri yaptırım listesine aldı.

ABD Hazine Bakanlığından yapılan açıklamaya göre, 2024'te ABD vatandaşlarının 10 milyar dolardan fazla zarar etmesine neden olan, Güneydoğu Asya merkezli dolandırıcılık yapılarına karşı yeni önlem alındı.

Açıklamada, "Yabancı Varlıkları Kontrol Ofisi (OFAC) Güneydoğu Asya'da zorla çalıştırma ve şiddet yoluyla Amerikalılardan milyarlarca dolar çalan büyük bir dolandırıcılık merkezi ağına karşı yaptırımlar uygulamıştır." ifadesi kullanıldı.

Yeni yaptırımlar kapsamında Myanmar'dan 9 ve Kamboçya'dan 10 hedefin bulunduğu belirtilen açıklamada, bakanlığın organize mali suçlarla mücadele etmek ve ABD vatandaşlarını dolandırıcılıktan korumak için tüm araçlarını kullanacağı vurgulandı.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel ABD, Myanmar ve Kamboçya'ya Yaptırım Uyguladı - Son Dakika


Advertisement