ABD Savunma Bakanı Chuck Hagel, Asya ülkelerinden mevkidaşları ile bir araya geldi.
Brunei'nin Bander Seri Begawan kentinde iki gün sürecek Güneydoğu Asya Uluslar Birliği (ASEAN) savunma bakanları toplantısına Suriye ile ilgili gelişmelerin damgasını vurması bekleniyor.
Mevkidaşları ile yoğun bir telefon trafiği yürüten Hagel, Güney Kore Savunma Bakanı Kim Kwan-jin ile baş başa bir görüşme yaptı.
Toplantıda iki bakan, Suriye'de geçen hafta sivilleri hedef alan kimyasal saldırının son derece endişe verici olduğunu vurguladı.
Hagel, dün BBC'ye verdiği demeçte, Başkan Barack Obama'nın Suriye'ye operasyon düzenleme kararı alması durumunda Amerikan silahlı kuvvetlerinin saldırı için hazır olduğunu açıklamıştı. Hagel, bölgedeki savaş gemileri ve uçaklarını Obama ne yönde karar alırsa alsın yerine getirmek için uygun pozisyonlara konumlandırdıklarına işaret etmişti. -
Son Dakika › Güncel › ABD Savunma Bakanı Hagel, Brunei'de - Son Dakika
Masaüstü bildirimlerimize izin vererek en son haberleri, analizleri ve derinlemesine içerikleri hemen öğrenin.
Sizin düşünceleriniz neler ?