Abdulkadir Çat'ın "10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü" Mesajı - Son Dakika
Güncel

Abdulkadir Çat'ın "10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü" Mesajı

Abdulkadir Çat\'ın "10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü" Mesajı

Abdulkadir Çat, "10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü" olarak kutlanan gün dolayısı ile bir kutlama mesajı yayınladı

10.01.2014 11:52

Seydişehir Belediye Başkanı Abdulkadir Çat 10 Ocak 1961 tarihinde yürürlüğe giren yasa ile gazetecilere belli ölçülerde imkan sağlayan ve daha sonra "10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü" olarak kutlanan gün dolayısı ile bir kutlama mesajı yayınladı. Başkan Çat mesajında gazetecilerin yeryüzündeki gelişmelerin aynası olduğunu belirterek, çok zor şartlar altında, sadece gerçeklerin peşinden koşan ve toplumu aydınlatmak adına her türlü güçlüğe insanüstü gayretleriyle göğüs gererek çok ulvi bir görev ifa ettiklerini kaydetti. Başkan Çat mesajının devamında ise şu ifadelere yere verdi: "Basının, gücünü halktan alarak, tarafsız bir şekilde haber ve yayın yapma, toplumu doğru bilgilendirme, elde ettiği haber ve bilgileri kamuoyuna objektif bir anlayışla yansıtma, kurumlarla bireyler arasındaki bilgi akışını sağlama, toplumun çıkarlarını koruma ve aydınlatma gibi çok kapsamlı ve anlamlı görevleri vardır.

Gazetecilerin çalışma şartlarının daha da iyileştirilmesi, basın özgürlüğünü kısıtlayan engellerin ortadan kaldırılması,hak ve özgürlüklerinin standartlara kavuşturulması kuşkusuz medyamıza güç kazandıracaktır. Çünkü basın ulusun müşterek sesidir.

Şehrimizin ve ülkemizin sosyal, kültürel, ekonomik gelişmesi,kalkınması ve tanıtımına, sorunların çözümüne önemli katkılar sağlayan,sosyal sorunları cesaretle irdeleyen, yürütülmekte olan projelerin kamuoyuna aktarılması konusunda bizlerle birlikte yol alan, Halkımızın bilgi edinme özgürlüğünü yasal sınırlar içinde sonuna kadar sunan,basın meslek ilkelerine uyarak görev yapan bütün basın çalışanlarımızın 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü'nü içtenlikle kutluyor, aile bireyleri ile birlikte sağlıklı, mutlu ve başarılı bir yıl geçirmelerini temenni ediyorum."

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Abdulkadir Çat'ın '10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü' Mesajı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement